La Guàrdia Civil duu a terme una operació antidroga en nombroses localitats de l'illa de Mallorca

Diversos agents en un dels registres

06/03/2015

En la fase d'explotació de l'Operació 'FORANA' s'han realitzat 20 registres i s'ha detingut a 18 persones / S'han desarticulat 4 organitzacions que formaven un entramat per a la distribució de la droga


La Guàrdia Civil ha procedit a la realització de 20 registres i a la detenció de 18 persones com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, en el marc de l'Operació 'FORANA' contra el tràfic de drogues.

Arran d'una recerca duta a terme en la localitat de Sa Pobla, sobre una organització dedicada al tràfic de drogues, es va descobrir un entramat entre diferents organitzacions compostes per persones d'origen marroquí i espanyol, que venien actuant en les localitats d'Alcúdia, Sa Pobla, Inca, Lloret, Montuïri, Manacor, Porto Crist i Palma.

Aquest matí un total de 150 agents de diferents unitats de la Guàrdia Civil d'Illes Balears, s'han coordinat sota l'adreça de l'EDOA de Palma, per efectuar sobre les 7 hores un total de 20 registres en domicilis i locals comercials.

S'han efectuat els registres en les localitats que a continuació s'enumeren: 6 Sa Pobla, 3 a Alcúdia, 4 Palma, 2 Manacor, 2 Montuïri, 1 Algaida, 1 Lloret i 1 en Porto Crist.

S'han desarticulat un total de 4 organitzacions que estaven coordinades entre elles per a la distribució de drogues en les localitats esmentades a més de proveir a diversos clans de Son Banya. S'ha confiscat 5 quilos de cocaïna, més d'un centenar de plantes de marihuana i 65.000 €, entre altres efectes.