La ministra de Foment assisteix a la inauguració de l'enllaç de l'Autopista de Llevant Ma-19 amb El Molinar i el Camí Fondo

Les autoritats posen en la rotonda del nou accés

17/03/2015

La delegada del Govern, Teresa Palmer, ha acompanyat a Ana Pastor i a la resta d'autoritats autonòmiques i locals durant la visita a diverses obres finançades per Foment a través del Conveni de Carreteres / Durant aquesta legislatura el Govern central invertirà en les carreteres de Balears 136,8 M€


La ministra de Foment, Ana Pastor, ha inaugurat aquesta tarda el nou enllaç de l'Autopista de Llevant amb El Molinar i el Camí Fondo, que s'engegarà matí i ha visitat les obres del Segon Cinturó, projectes inclosos en el Conveni de Carreteres subscrit entre el Govern i el Consell de Mallorca.

La delegada del Govern, Teresa Palmer, ha acompanyat a la ministra al costat de la resta d'autoritats autónomicas i locals encapçalades pel president del Govern dels Illes Balears, José Ramón Bauzá; la presidenta del Consell, Maria Salom; la presidenta del Parlament, Margalida Duran; els batles de Palma, Llucmajor i Campos, entre d'altres, a més dels responsables de les empreses constructores i els enginyers que han dirigit les obres.

Pastor ha destacat durant el seu intevervención que en aquesta legislatura s'invertiran en les carreteres d'Illes Balears 136,8 milions d'euros. Aquesta inversió està permetent, segons ha indicat la ministra, millorar les vies de comunicació interna i dotar a les illes d'unes carreteres més eficients i amb millors prestacions.

“Des del Ministeri de Foment tenim clar que les infraestructures, a més de millorar la vida dels ciutadans, han de ser impulsores del desenvolupament urbà i econòmic de les ciutats. I això és el que estem fent a Balears, duent a terme una política d'infraestructures adaptada a les peculiaritats pròpies de la insularitat”, ha postil·lat la ministra.

Pastor ha recordat que en l'actualitat existeixen cinc convenis amb Balears: un amb el Govern –pel qual s'han transferit en 2014 més de 90 milions d'euros- i un per cada consell insular. El pressupost total del Ministeri de Foment per a Balears en aquesta legislatura ascendeix a 1.800 milions d'euros.


Conveni amb el Consell de Mallorca

El conveni amb el Consell de Mallorca ha permès finançar actuacions tals com de l'enllaç de l'Autopista de Llevant Ma-19 amb El Molinar i el Camí Fondo. Aquesta actuació, finançada íntegrament pel Ministeri, ha suposat una inversió propera a 17,4 milions d'euros. Aquest enllaç suposa importants beneficis per a les barriades del Molinar, El Portixol i El Coll d'en Rabassa i millorarà la mobilitat de Palma de Mallorca.

El conveni amb el Consell de Mallorca, a més d'aquesta infraestructura, també ha permès finalitzar altres actuacions com l'ampliació del tercer carril de la Via de Cintura, els accessos a Son Espases o la Variant de Son Cervera. A això caldria sumar altres obres actualment en execució com el desdoblament de la Ma-30, o Segon Cinturó de Palma, que està format per quatre trams.