La delegada del Govern presideix la inauguració de la nova galeria de tir de la Policia Nacional en la Prefectura de Palma de Mallorca

*Palmer i el cap superior *Jarabo, en la nova galeria

17/03/2015

La nova instal·lació compta amb les últimes tecnologies per exercitar el tir policial


La Policia Nacional ha celebrat avui oficialment la renovació completa d'una de les seves instal·lacions més important: la galeria de tir, una inauguració presidida per la delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer.

Fa poques setmanes es va completar les obres de reforma de la citada instal·lació. Els aspectes que s'han millorat han estat varis: el principal és l'abandó de les siluetes de paper per les projeccions informàtiques, que fan un pas de gegant a les nombroses situacions que es poden plantejar als policies en els seus exercicis de tir, amb l'únic límit que generi la pròpia imaginació de l'instructor de tir. A més, els components d'aïllament acústic que protegeixen sòl, sostre i parets, han augmentat la qualitat estàndard de la galeria donada la qualitat dels materials utilitzats al costat de l'eficient muntatge amb el qual s'ha operat la reforma. El mateix resultat s'ha aconseguit amb el tractament anti-rebots emprat en la instal·lació.

Un altre dels assoliments completats ve dau per la total substitució del sistema d'il·luminació, on l'ocupació de leds, en lloc de bombetes convencionals, permet regular la intensitat de la llum per adequar-la a les diferents situacions que es pretenen aconseguir amb les projeccions dissenyades i en definitiva acomodar la pràctica d'exercicis molt més dinàmics i ajustats a la realitat operativa policial.

Finalment, i no menys important, amb la reforma duta a terme en la galeria de tir s'ha aconseguit un tracte molt més ecològic a tots els materials que formen part de l'ús intensiu d'una instal·lació d'aquest tipus.


Cap retallada a l'àrea tècnica de Tir Policial

Durant l'any 2.014 , una de les àrees on no hi ha hagut retallades ni en mitjans humans ni materials ha estat en el Pla Nacional de Tir implantat per la Policia Nacional, amb el qual es pretén mantenir a tots els seus efectius perfectament ensinistrats en l'ocupació de les armes de foc, considerada una eina més de la Policia. De fet, durant l'any passat, en aquesta demarcació policial de Balears, es va aconseguir passar d'un 30% a un 90% de compliment del referit Pla de Tir, la qual cosa acaba redundant en la seguretat de les intervencions policials i en definitiva en què la Policia Nacional pugui prestar un millor servei a la societat.