La Guàrdia Civil i la Policia Local de Capdepera han detingut a quatre homes per nombrosos robatoris comesos en comerços de Cala Rajada

21/03/2015

La col·laboració ciutadana ha estat fonamental per dur a terme la recerca / Recuperats efectes per valor de 25.000 €


La Guàrdia Civil i la Policia Local de Capdepera han detingut a 4 persones, dos alemanys i un holandès per un suposat delicte continuat de robatori amb força en les coses i un altre delicte de cultiu i elaboració de droga i la cambra, un individu de nacionalitat marroquina per un suposat delicte d'encobriment.

La recerca iniciada a principis del mes de Desembre de 2014, estava encaminada a l'esclariment de nombrosos il·lícits contra el patrimoni, tots ells ocorreguts dins del nucli urbà de Cala Rajada. Pel que la Guàrdia Civil en unió de la Policia Local de Capdepera van establir dispositius de vigilància especials.

Fruit d'aquestes vigilàncies conjuntes, la passada matinada del dia 17 de març, una patrulla de Policia Local va ser alertada per dues veïnes del municipi d'un robatori en procés, sorprenent els agents a l'autor in fraganti, tractant-se d'un individu de nacionalitat alemanya, qui estava cometent un robatori en una coneguda Vinoteca de la localitat de Cala Rajada, d'on va sostreure gran quantitat d'ampolles de begudes alcohòliques, en aquest mateix comerç s'havia comès un robatori de similars característiques, uns dies abans.

Agents de la Guàrdia Civil d'Artà van continuar la recerca, donant lloc a la detenció d'un altre individu alemany com coautor del robatori en la vinoteca. Es va practicar un registre al domicili del segon detingut, intervenint en el mateix multitud d'ampolles d'alcohol, aparells electrònics, objectes esportius, maquinària i parament d'hostaleria pertanyents a hotels on s'havien comès robatoris, aprofitant el tancament de temporada dels mateixos, es va intervenir també els útils que portaven per assaltar els establiments com a potes de cabra, passamuntanyes i guants per dificultar la seva identificació.

Seguint la línia de recerca, aquest mateix dia es realitza una altra detenció d'un individu holandès, al com se li va practicar un altre registre domiciliari en el seu habitatge, trobant-se de nou multitud d'ampolles de begudes alcohòliques, roba esportiva i un arma curta simulada. En un dels domicilis es van trobar 16 tests en les quals havia sembrades d'altres plantes de marihuana en fase de creixement.

Finalment l'endemà després de tenir sospites d'on els autors dels robatoris poguessin “col·locar” els efectes sostrets, es va procedir a la detenció d'un individu marroquí veí de Portocristo, qui encobria tots els objectes sostrets. Després de realitzar d'igual manera que als altres detinguts un registre domiciliari en el seu habitatge, es va procedir a la intervenció de 8 televisors d'alta gamma, ordinadors portàtils, telèfons mòbils, consoles, etc, dels quals es té coneixement que molts dels efectes els enviava al seu país d'origen.

El valor de tot el recuperat ascendeix a uns 25.000 €. S'ha aconseguit frenar l'activitat delictiva dels autors dels fets, esclarint fins avui 21 fets delictius. La col·laboració ciutadana ha estat un factor fonamental per a l'èxit del servei.