La Guàrdia Civil desmantella una organització dedicada al cultiu i elaboració de droga a gran escala

Diverses de les plantes confiscades a l'operació

09/04/2015

Confiscades 1500 plantes de marihuana, 32 quilos de ‘cogollos’ secs / Intervinguts 4 vehicles i 6000 €


El febrer passat components de la Guàrdia Civil de Santa Margalida van iniciar una recerca en detectar un possible grup organitzat de persones, que estaven dedicant-se a cultiu massiu de cànnabis en un immoble de la localitat de Muro. Avançant en la recerca es van identificar a persones que estaven sent investigades pels mateixos fets per altres unitats de la Guàrdia Civil, arribant a la conclusió que efectivament es tractava d'una banda organitzada dedicada al cultiu i elaboració de droga (cànnabis) a gran escala.

Ahir, 8 d'abril, es va dur a terme la fase final de la 'Operació MACETITAS' amb el registre de 6 domicilis (1 a Petra, 1 a Lloret, 1 a Palma i 3 a Muro), on s'han trobat grans quantitats de marihuana, tant en planta com en ‘cogollos’ secs, detenint-se a 5 persones, encarregades dels cultius en els habitatges, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric, doncs en tots els edificis l'electricitat s'aconseguia de manera fraudulenta.

A l'habitatge de Petra s'ha intervingut una pistola del calibre 9 curt, que serà analitzada per especialistes de la Guàrdia Civil amb la finalitat de conèixer si ha estat usada en algun fet delictiu.

El total de l'intervingut ascendeix a 1.500 plantes de marihuana, 32 kgr. De ‘cogollos’ secs, 4 vehicles i 6000 € en metàl·lic. L'operació continua oberta i no es descarten més detencions.