La UME comptarà amb instal·lacions a Eivissa durant la temporada d'estiu per escurçar el temps de resposta davant incendis forestals

Palmer, Serra, Lafuente, Moreno i la resta de participants en la reunió

21/04/2015

La delegada del Govern s'ha reunit avui amb el president del Consell pitius, Vicent Serra, el conseller d’Administracions Públiques, Juan Manuel Lafuente; i el tinent coronel Javier Moreno, cap del III Batalló de l'UME / L'acord aconseguit estableix que el Consell cedirà un espai a Sa Coma per poder guardar 10 vehicles de forma permanent i acollir, en cas d'emergència, a 50 militars


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, s'ha reunit avui a la seu del Consell Insular d’Eivissa amb el president pitiuso, Vicent Serra, el conseller d’Administracions Públiques, Juan Manuel Lafuente; i el tinent coronel Javier Moreno, cap de l'III Batalló de la UME, per aconseguir un acord que permeti que aquesta unitat militar compti amb un espai permanent a la Illa durant la temporada d'estiu amb l'objectiu d'escurçar el temps de resposta en cas de ser necessària la seva intervenció en incendis forestals.

L'acord aconseguit estableix que el Consell cedirà un especio en les instal·lacions de Sa Coma per poder guardar 10 vehicles de forma permanent els mesos d'estiu i acollir, en cas d'emergència, a 50 militars de l'III Batalló de la UME, la base de la qual està a Bétera (València).
 

Dues hores i mitjana de resposta

Amb aquest preposicionamiento de la UME a Eivissa, el temps de resposta en cas d'incendi es reduirà a dues hores i mitjana, ja que només serà necessari mobilitzar el personal i transportar-ho a la illa en helicòpter des de la Península, evitant esperar la disponibilitat de les navilieres perquè els vehicles i els mitjans antiincendios arribin a Eivissa. Això provocava un retard de diverses hores en els fases inicials dels incendis.

La trobada s'ha celebrat després de la petició que es va formular des de la UME després de la realització la setmana passada d'un simulacre simultani a Mallorca i Eivissa. L'aportació del Govern balear, a través de la Conselleria d’Administracions Públiques, serà en equipament, mentre que la inversió necessària per habilitar l'espai en Sa Coma serà a càrrec del Consell Insular d’Eivissa.

Es preveu que el trasllat dels vehicles pugui realitzar-se aquest estiu.

A més de Palmer, Lafuente, Serra i Moreno, a la reunió també han assistit el vicepresident del Consell Insular, Mariano Juan; la consellera de Medi Ambient, Pepa Costa; i el director insular de l'Administració General de l'Estat, Roger Sales.