Aprovada la reserva de 17.491 m2 en les aigües de la Reserva Marina de Llevant de Mallorca – Cala Rajada per a la instal·lació de boies d'amarrament per a busseig

24/04/2015

Té com a finalitat evitar els danys que ocasionarien l'amarri en qualsevol punt dels fons de les zones en les quals habitualment tenen lloc les immersions / La instal·lació i localització de les boies es va acordar amb el sector de bussejo recreatiu en la reserva, a més d'haver estat consensuat i informat favorablement pel sector pesquer professional


El Consell de Ministres ha aprovat avui un Acord pel qual es declara la reserva de 17.491 metres quadrats de béns de domini públic marítim-terrestre, per a la instal·lació i funcionament de les boies d'amarrament per a busseig en la Reserva Marina de Llevant de Mallorca–Cala Rajada.

Aquesta Reserva Marina, situada en el terme municipal de Capdepera, té com a objectiu protegir una zona amb recursos pesquers que donen lloc a pesqueres artesanals de gran riquesa i contempla, entre els seus usos, el busseig d'esbarjo.

La instal·lació de les boies d'amarrament per a les embarcacions de busseig, té com a finalitat evitar els danys que ocasionarien els amarraments en qualsevol punt en els fons, de les zones en les quals habitualment tenen lloc les immersions. Els punts d'amarrament inclouran boies en la superfície, en cadascuna de les quals podrà haver-hi fins a un màxim de dues embarcacions de fins a 12 metres d'eslora.

La instal·lació i localització de les boies es va acordar amb el sector de busseig recreatiu en la reserva, al tractés de les zones més interessants per a la seva activitat, a més d'haver estat consensuat i informat favorablement pel sector pesquer professional. D'aquesta manera es regula i ordena la pràctica del busseig d'esbarjo en la Reserva en suprimir el fondejo continuat a les zones en les quals habitualment tenen lloc les immersions s'augmenta la seguretat per als bussejadors, a més de seguir la línia d'actuació establerta per a altres reserves marines de les deu gestionades per aquest Ministeri.

L'execució de les obres podrà ser inspeccionada per la Demarcació de Costes d'IIles Balears, per comprovar que s'ajusten al projecte. El certificat final de l'obra, en el qual es reflectiran totes les actuacions, serà remès a la Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar.