Diversos especialistes avaluen a bord del Sorrento la situació interna del buc incendiat per estudiar el seu possible remolc

La ministra Pator, durant la roda de premsa a Palma

29/04/2015

Dos remolcadors, una Guardamar i una Salvamar de Salvament Marítim operen en el lloc on es troba
el vaixell, a 22 milles de la costa


Diversos especialistes en salvament estan inspeccionant en la tarda d'avui la situació del buc Sorrento, incendiat ahir a 18 milles de la costa de Dragonera. Els reconeixements realitzats al llarg del dia han permès constatar que les flames a l'interior del vaixell s'han reduït considerablement fins al punt que es troba "molt atenuat", segons ha explicat aquesta tarda a Palma de Mallorca la ministra de Foment, Ana Pastor. Del resultat de les seves valoracions dependran en bona mesura les decisions que es prenguin a partir d'ara sobre el seu possible remolc.

Els especialistes que estan duent a terme aquests treballs realitzaran en les properes hores un informe sobre la situació del buc i les opcions de rescat. Sobre la base de les conclusions d'aquest informe, serà la companyia propietària del vaixell la que hagi de plantejar un pla d'actuació que serà sotmès a la consideració de les autoritats marítimes.

La ministra també va explicar que els reconeixements aeris realitzats durant tot el dia amb equipament tecnològic específic no han detectat abocament de combustible en el mar.

En la tarda d'avui s'ha celebrat a l'edifici de l'Autoritat Portuària de Palma una reunió de coordinació entre els responsables del Ministeri de Foment, diversos consellers del Govern balear, del Consell Insular de Mallorca i de l'Ajuntament de Palma, a la qual també ha assistit la delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer.

Durant la trobada, la ministra ha destacat l'estreta col·laboració de totes les institucions en l'operació d'emergència desenvolupada ahir. Sota la coordinació dels diferents serveis del Ministeri de Foment, en ella han participat des de l'Armada fins al Servei de Vigilància Duanera, passant per l'Exèrcit de l'Aire, la Guàrdia Civil, la UME i la Policia Nacional. Asismismo, es va elogiar la coordinació amb els serveis d'emergència de les diferents administracions. També va haver-hi esments específics d'agraïment per a l'empresa Balearia, els vaixells de la qual van acudir en auxili del passatge desembarcat en pots salvavides.

En el dispositiu estan participant les següents unitats de Salvament Marítim: els remolcadors Marta Mata i Punta Major, la Guardamar Caliope, la salvamar Acrux i els helicòpters Helimer 206 i Helimer 213. També s'espera aquesta mateixa tarda l'arribada del buc Clara Campoamor, el més gran de la flota de Sasemar. També participa del dispositiu el remolcador Gianemilio C, contractat per l'armador del Sorrento.