Una empresa contractada per l'armador condicionarà el Sorrento en alta mar abans del remolc

30/04/2015

Els especialistes realitzaran els treballs precisos per dur a terme un remolc sense riscos fins a la drassana que decideixi el propietari del vaixell


Una empresa de salvament condicionarà el buc Sorrento en alta mar abans d'iniciar el remolc cap a la drassana on serà reparat. El Sorrento, incendiat dimarts passat a 17 milles de la illa de Dragonera, roman en situació estable unit al remolcador contractat per l'armador. Tots els inspectors que han examinat el vaixell tant exterior com interiorment han coincidit en les bones condicions del seu casc i en l'absència de pèrdues de combustible.

Després d'una segona inspecció a bord per part dels equips de Salvament, l'empresa contractada per la propietat ha sol·licitat el temps precís per poder sufocar per complet qualsevol escletxa de foc que pogués quedar a bord i per rebaixar del tot la temperatura, que avui oscil·lava entre els 70 i els 200 graus centígrads, segons la zona del buc.

Quan les tasques de condicionament hagin conclòs i s'hagi estabilitzat la càrrega que no ha estat consumida per les flames, la intenció de l'empresa que realitza el rescat és remolcar el Sorrento fins a una drassana on es pugui dur a terme la reparació. L'empresa propietària no ha pres encara una decisió sobre quin serà la drassana triada.

Les autoritats marítimes de Mallorca han mostrat la seva conformitat amb el pla d'actuació de l'armador, al mateix temps que li han requerit que actuï amb la màxima diligència en les tasques d'extinció i condicionament, així com que comuniqui la drassana al que pensa conduir al Sorrento al més aviat possible.

Al costat del buc noliejat per l'empresa Trasmediterránea roman en el dia d'avui el buc Clara Campoamor de Salvament Marítim, el més gran de la flota de la societat pública de salvament i millor preparat parell la lluita contra la contaminació marítima.