Delegació del Govern espera que l'empresa del vaixell incendiat present avui “com més aviat millor” el pla de remolc

Palmer, amb Bauzá, Salom i Escales

30/04/2015

La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, s'ha reunit amb el president del Govern i la presidenta del Consell per a informals de la situació entorn del buc Sorrento


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha convocat aquest migdia al president del Govern, José Ramón Bauzá, i la presidenta del Consell, Maria Salom, per informar-los al costat del capità marítim de Palma, Pepe Escales, de la situació en la qual es troba el buc incendiat Sorrento. Després de les reunions celebrades des de primera hora del matí amb els responsables de l'empresa armadora, Capitania Marítima està a l'espera que la propietat del buc presenta el pla de remolc.

“El capità marítim ha fet un requeriment formal perquè la naviliera present com més aviat millor un pla d'acció de remolc que, posteriorment, les autoritats marítimes de Balears han d'autoritzar”, ha assenyalat Palmer. La delegada ha afegit que el pla “es presentarà al llarg del dia i en ell s'inclourà la destinació del buc”.

Els tècnics van desembarcar ahir a la tarda en la coberta del Sorrento podent realitzar una primera inspecció i instal·lar un cap que va permetre enganxar el vaixell incendiat a un remolcador per donar-li major seguretat. Aquest matí han continuat els desembargaments de tècnics que intenten avaluar l'estat dels danys interns del vaixell. “Estem a l'espera d'informes en aquest sentit”.

Una vegada conegut el pla seran les autoritats marítimes de Balears les que donaran el seu vistiplau “si compleix les mesures de seguretat òptimes”, ha recalcat Palmer.

Declaraciones de la delegada tras la reunión sobre la situación del buque Sorrento (mp3)