La direcció general de Marina Mercant espera el pla de remolc del Sorrento per avaluar la seva idoneïtat

02/05/2015

Els equips de l'empresa contractada per l'armador prossegueixen els treballs d'adequació / El Sorrento prossegueix en situació estable en els voltants de la zona on es va produir l'incendi / Inspectors de la Capitania Marítima han constatat avui que l'estat del casc de l'embarcació no ha sofert variacions


La Direcció general de la Marina Mercant està a l'espera que l'armador del buc Sorrento li proporcioni tota la documentació detallada del seu pla de remolc del vaixell per autoritzar en els propers dies el trasllat a port.

L'empresa propietària del vaixell, els treballs del qual d'adequació continuen endavant, ha d'explicitar tots els extrems tècnics del seu pla per traslladar al buc Sorrento abans d'obtenir l'autorització que es requereix per a una operació d'aquestes característiques. En ells haurà de detallar tots els aspectes del remolc, amb especial èmfasi a tots els que estan relacionats amb la seguretat de l'embarcació.

En paral·lel a l'elaboració d'aquest document, els operaris contractats per l'armador prossegueixen les seves tasques de condicionament a l'interior buc. Aquest mateix matí han estat traslladades a bord les eines que precisen per algunes de les tasques més complexes de cara a l'estiba de la càrrega que roman dins.

El Sorrento continua fermament subjecte pel remolcador Gianemilio C. sota l'atenta vigilància del buc de Salvament Marítim Clara Campoamor, que supervisa a tot moment les operacions d'abordatge que es realitzen i la subjecció per part del remolcador.

Inspectors de la Capitania Marítima de Mallorca han realitzat avui una nova inspecció exterior del vaixell i constatat que la situació i flotabilitat del casc continua sense canvis.