Báñez afirma que el Govern central espera crear més de 16.000 ocupacions en Illes Balears enguany

Planas, Salom, Báñez, Palmer i De Benito

04/05/2015

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social ha clausurat l'Assemblea General de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), a la qual també ha acudit la delegada del Govern, Teresa Palmer / Madrid està estudiant les propostes del sector per millorar els incentius als contractes indefinits fixos discontinus


La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha afirmat aquest dilluns que la destrucció de llocs de treball a Espanya ha quedat enrere i “el nostre país ha tornat, amb pas ferm, a la senda de creació d'ocupació”. “Després de set anys de crisi molt dura, molt destructora d'ocupació i oportunitats, va continuar, per primera vegada l'any 2014, Espanya va crear ocupació neta: 434.000 ocupacions. I, com vam conèixer divendres passat, el govern preveu que es creuen més de 600.000 ocupacions durant l'any 2015, d'ells, 16.368 a Balears”.

Durant l'acte de clausura de l'Assemblea General de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), la ministra ha assenyalat demà es publiquen les dades d'afiliació a la Seguretat Social, que certifiquessin que s'accelera el creixement de l'ocupació. Báñez ha incidit que Illes Balears ha estat la Comunitat Autònoma que millor ha sabut sortejar la segona fase de la crisi”. “I ho ha fet incrementant la seva activitat i creant ocupació, 27.700 des de la reforma laboral.”

“Entre tots hem donat la volta a la situació, va dir la ministra”, va assenyalar la ministra, que va valorar molt positivament al sector turístic per ser “un dels motors del creixement i de l'ocupació a Espanya. L'activitat turística suposa més d'un 10% del PIB i crea un 11% de l'ocupació”.

Durant la seva intervenció Báñez va ressaltar que el Govern, conscient de la transcendència del turisme per al nostre país, va impulsar des del primer moment un Pla Nacional i Integral de Turisme 2012-2015, que inclou entre un dels seus principals objectius, la creació d'ocupacions de qualitat. Per a la ministra les dades estan demostrant que els esforços que en aquests últims anys ha fet el Govern, les comunitats autònomes, els representants d'empreses i treballadors han merescut la pena, i estan donant resultats.

La ministra ha destacat el diàleg constant del Govern amb el sector i, en aquest sentit, ha avançat que està estudiant les seves propostes per millorar els incentius als contractes indefinits fixos discontinus.


Hostaleria, motor d'ocupació en Illes Balears

“Com no podia ser d'una altra forma, l'hostaleria ha estat el motor del creixement de la regió”, va explicar la ministra. Així, aquest sector representa gairebé la meitat del PIB d'Illes Balears, més d'un terç de l'ocupació, i suposa el 40% de la recaptació fiscal.

Aquesta recuperació és més intensa que la de la resta d'Espanya i es recolza en el vigor del sector hostelero, que en el conjunt del país ha creat gairebé 100.000 ocupacions, un increment del 7% (6,9%).

A més, segons va ressaltar Báñez, l'ocupació creada és de qualitat. “El nombre d'indefinits va créixer molt més que el nombre de temporals. Prop de 25.000 illencs més que fa un any tenen un contracte indefinit, la qual cosa representa un increment de gairebé el 10%”.

La ministra va assegurar que la recuperació econòmica impulsarà al sector turístic, que està batent nous records. “En el primer trimestre d'aquest any la despesa va aconseguir els gairebé 11.000 milions d'euros (10.800), un increment del 7% respecte al primer trimestre de 2014. Un total de 10,6 milions de turistes en el primer trimestre, un 5,3% més”.

En l'Arxipèlag balear, el creixement de la despesa turística és major, amb gairebé 500 milions (483), un 20,3% més. Illes Balears lidera també l'increment en el nombre de turistes, un 24,2% interanual més. “Un èxit sense pal·liatius gràcies a la seva enorme competitivitat com a destinació”, va dir.

La titular del Departament va concloure animant als empresaris a seguir treballant “perquè les empreses i les seves organitzacions teniu un paper protagonista en la recuperació”.