La Policia Nacional deté a Palma de Mallorca a un històric atracador

L'atracador

06/05/2015

El subjecte, amb més de 30 antecedents policials, acabava de sortir de presó, després de complir una llarga condemna / El detingut utilitzava gran violència verbal en la comissió dels seus assalts, en els quals va arribar a lligar a les seves víctimes de peus i mans


La Policia Nacional ha aconseguit detenir a un dels atracadors amb més història a les seves esquenes en Illes Balears. El passat 29 d'abril es va posar fi a la curta trajectòria que havia reiniciat un conegut atracador després de la seva sortida del centre penitenciari. Dos atracaments van servir perquè els investigadors es col·loquessin després de la seva pista.

El primer dels assalts ho va realitzar el passat 19 d'abril, quan va entrar per la força i després d'amenaçar a la propietària de l'immoble amb un ganivet, li va robar tot el que va trobar de valor en el pis. Tan sol uns dies després, el passat 27 del mateix mes, va perpetrar una altra entrada en un immoble també habitat. En aquesta ocasió es va topar amb un jove al com després d'amenaçar-ho amb una arma blanca, ho va lligar de peus i mans i li va sostreure diversos efectes personals i una targeta bancària a la qual va intentar efectuar un reintegrament, sense èxit, atès que ja havia estat anul·lada.

El modus operandi sempre era el mateix, forçava amb violència l'entrada dels domicilis i tractava d'ocultar el seu rostre amb un caputxa i unes ulleres de sol, i després d'intimidar verbal i físicament als habitants que trobaven, es portava tots allò que creia valuós. No obstant això, els investigadors del Grup d'Atracaments ja caminaven després de la pista de l'ara detingut, quan una dotació de la Comissaria de Districte Centro ho va detenir per intentar vendre diversos objectes ens els que es trobaven algun dels sostrets en els dos atracaments abans referits.

Es va comprovar que el detingut havia participat en els tres assalts que se li imputen, però no es descarta que estigui embolicat en alguna acció més, donat l'impuls criminal que havia pres després de la seva sortida de presó. El jutjat de guàrdia que va rebre l'atestat policial va decretar l'immediat ingrés a la presó del delinqüent.