La Guàrdia Civil organitza una reunió de treball a l'illa de Cabrera per revisar el Pla Operatiu de Vigilància de l'Arxipèlag

Palmer, Barceló i Company, al costat d'un dels vehicles de la GC a Cabrera

07/05/2015

A la reunió han assistit el coronel cap, la delegada del Govern i el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori


El coronel cap de la Guàrdia Civil en Illes Balears, Jaime Barceló, la delegada del Govern, Teresa Palmer, i el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, han mantingut aquest matí una reunió de treball a la illa de Cabrera on s'ha tractat el Pla d'Operatiu de Vigilància que la Guàrdia Civil executa al Parc Nacional Marítim Terrestre. L'objectiu d'aquest és combatre de forma global el tràfic de drogues, la immigració il·legal, la pesca il·legal i la protecció del Patrimoni Històric, evitant l'espoli de derelictes que abunden en aquesta zona. Igualment es pretén donar resposta efectiva a qualsevol eventualitat que es produeixi en l'Arxipèlag.

Aquest Pla és un més dels nombrosos que duen a terme les diferents unitats de la Guàrdia Civil en el compliment de les missions que la Llei 2/1986 li encomana.

En juliol de 2014 es va crear la comissió de seguiment del conveni mediambiental que vetlla per la protecció dels espais naturals, entre els Executius central i autonòmic per a la vigilància, tant terrestre com a marítima, dels espais protegits de totes les Illes Balears. En el marc d'aquest conveni s'han creat diversos grups de treball, un d'ells per a la protecció de l'Arxipèlag, entre el Govern balear, la Delegació del Govern i la Guàrdia Civil. Amb aquests grupso es pretén intensificar les actuacions de vigilància en el mitjà rural, especialment als espais protegits.

Igualment s'han visitat les futures instal·lacions cedides per la Conselleria a la Guàrdia Civil a fi de donar servei en el mateix port de Cabrera als visitants de l'Arxipèlag, amb l'objecte de veure les necessitats de reforma de les mateixes.


Homenatge a guàrdies civils

A més s'ha homenatjat als guàrdies civils que en el mes de juny de 2014 van sofrir les seqüeles de l'accident que es va produir en l'embarcació amb la qual es disposaven a realitzar el relleu dels agents destacats a Cabrera. Com a conseqüència del mateix, dos dels tres agents van sofrir cremades en part del seu cos que van haver de ser tractades a l'hospital Universitari Vall d’Hebron. A dia d'avui continuen recuperant-se de les seqüeles sofertes.