La presentació de les ajudes al transport marítim i aeri de mercaderies amb origen o destinació en Illes Balears poden sol·licitar-se fins demà 8 de maig, inclusivament

07/05/2015

Tota la tramitació i la incorporació de documents es realitza per via electrònica


El termini de presentació de sol·licituds de la compensació als transports marítims i aeris de mercaderies realitzats en l'exercici anterior, amb origen o destinació en Illes Balears, acaba demà divendres 8 de maig, inclusivament.

En aquesta convocatòria, el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, a través de la Delegació del Govern en Illes Balears, ha posat a la disposició dels empresaris d'Illes Balears una versió millorada de l'aplicació informàtica que permet la tramitació d'aquestes bonificacions al transport, disponible a la seu electrònica del Departament (https://sede.administracionespublicas.gob.es), juntament amb el formulari i els documents electrònics necessaris.

L'objectiu d'aquestes ajudes és establir un sistema de compensacions destinat a abaratir el cost efectiu del transport marítim i aeri de mercaderies entre les Illes Balears i la Península, o l'efectuat entre l'Arxipèlag i altres territoris d'estats membres de la Unió Europea i estats signataris de l'acord sobre l'espai econòmic europeu.

El sistema de concessió d'aquestes compensacions té en compte a certs sectors d'atenció preferent com la indústria de la fusta, peletería, calçat, cuir, marroquinería, confecció, bijuteria i joieria, productes artesanals, productes industrials transformats o certs articles per a la nutrició humana.

D'aquesta forma poden ser beneficiaris de les ajudes els empresaris amb establiments situats a les illes que transformin les mercaderies, així com els distribuïdors dels productes transformats i originaris de l'arxipèlag balear.

A l'inici de la jornada d'avui, en aquesta convocatòria es troben en edició o ja signades les ajudes corresponents a uns 260 empresaris. Tota la tramitació es realitza exclusivament per via electrònica el que propicia una major agilitat en la gestió i concessió de les ajudes.

Finalment, cal assenyalar que la delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer Tous, va promoure al seu moment la Resolució del Secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge del Ministeri de Foment, que va iniciar el procediment, amb la finalitat d'evitar l'època estival en la formulació de les sol·licituds, facilitar la seva presentació per part dels empresaris i tramitar amb temps suficient les operacions d'execució del pressupost.

Telèfon d'informació: 971 989 429 (de 9 a 14 hores)
Seu electrònica: https://sede.administracionespublicas.gob.es
Web: http://www.seap.minhap.es, seguint la ruta de navegació Inicio > Serveis > Ajudes i fons > Ajudes al transport de mercaderies insular