La Guàrdia Civil elabora un decàleg de recomanacions a favor de “un model turístic segur i de qualitat”

Palmer, entre Martínez i Barceló, durant la presentació

11/05/2015

La delegada del Govern ha presentat el manual en companyia del conseller de Turisme, Jaime Martínez, i el coronel cap de la Benemérita, Jaume Barceló / S'editaran 2.000 exemplars, distribuïts per totes les Illes i ‘online’ a través de webs institucionals i xarxes socials / Aquesta iniciativa neix de la “necessitat de bandejar comportaments que no ens agraden i que no casen amb la idea de model turístic que volem”, assegura Palmer


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha presentat aquest migdia en companyia del conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez, i del coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló, el Decálogo de recomendaciones para un entorno seguro, elaborat per la Benemérita i editat per la Conselleria de Turisme.

Palmer ha explicat que el manual s'emmarca en el “intens treball coordinat que estem realitzant des de les diferents administracions, en col·laboració amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, per reforçar aquest binomi turisme-seguretat que ens distingeix com a destinació turística i que fa que cada temporada siguin més els turistes que ens visiten i que tornen satisfets per les seves vacances i sabedors que han gaudit d'una estada amb plenes garanties de seguretat”.

En els propers dies s'editaran 2.000 exemplars del manual, que es traduirà a l'anglès i alemany i distribuirà en llocs clau perquè arribi als turistes (llocs de la Benemérita en zones turístiques, aeroport, ports, etc.). També es publicarà online a la web del Govern balear, que s'encarregarà així mateix de distribuir-ho entre el sector hoteler. La Guàrdia Civil ho farà arribar també al cos consular de Balears.

El decàleg, proposat per la Guàrdia Civil, és una guia pràctica que recull i aporta les recomanacions bàsiques sobre seguretat que resumeix en cent pàgines la informació elemental sobre aspectes varis que interessen al turista: garanties del dret processal espanyol, protecció de la dona i el menor, seguretat pública, règim de viatgers, atenció al turista, auxili al ciutadà, oci de qualitat, seguretat vial, protecció del medi ambient i esports i activitats en el mar.


La seguretat, determinant en el model turístic

La delegada del Govern ha assegurat que aquesta iniciativa neix de la “necessitat de bandejar comportaments que no ens agraden i que no casen amb la idea de model turístic que aquest Govern i aquest Govern tenim per a les nostres Illes. Per aconseguir apostar per un model de qualitat on la seguretat juga un paper determinant, també necessitem de la col·laboració ciutadana”.

“Es tracta de fer un pas més, en aquest cas preventiu, a la recerca d'aquest model turístic que tots volem, que ha d'explicar també amb el suport social i del propi turista perquè aquest binomi turisme-seguretat segueixi sent el referent de la nostra destinació”, ha afegit Palmer.

La delegada del Govern ha agredit en nom de la Guàrdia Civil “el suport que hem tingut i la participació tant de la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior com del Govern balear”.