La Guàrdia Civil inspecciona una embarcació dedicada a 'party boats' que operava sense autorització a la illa d'Eivissa

L'embarcació inspeccionada

19/05/2015

Mancava de l'autorització corresponent per a l'activitat que desenvolupava


La Guàrdia Civil dins dels serveis que es duen a terme en vistes a la nova campanya estival, ve controlant les embarcacions en les quals se celebren party-boats. Per aquest motiu, la Patrulla Fiscal i de Fronteres de la Guàrdia Civil a Eivissa (PAFIF), ha vingut vigilant en dies anteriors a una embarcació anomenada 'SAGA' en la qual es realitzaven excursions per la zona de Talamanca i altres llocs de la Illa com indica la pàgina web en la qual es publicita.

Durant aquests dies es va comprovar que a bord de l'embarcació, sempre es trobaven un nombre elevat de persones i que navegava amb la música molt elevada, la qual cosa havia provocat queixes d'altres persones.

Per això en la tarda del dia 16 de maig, s'espero l'arribada de l'embarcació a port, sent sorpresa amb 25 persones a bord quan eren desembarcades en la gasolinera del port esportiu Marina Botafoc, sent aquesta una zona prohibida per al desembarcament pel perill que suposa, sent ràpidament traslladat el passatge a una zona segura.

Una vegada realitzat el desembarcament i posada en zona segura al passatge, es va procedir a inspeccionar l'embarcació comprovant que mancava del Certificat de Navegabilitat, del despatx corresponent i de l'autorització d'activitat, per la qual cosa no podia exercir l'activitat que estava desenvolupant, incomplint l'autorització que li havia estat atorgada en un altre port de la Península simplement per al seu trasllat a Eivissa.

Per tot això es va procedir a denunciar a l'embarcació per les irregularitats presentades i posar-ho en coneixement del Capità Marítim d'Eivissa i Formentera, màxima autoritat en la matèria.