Delegació del Govern i Conselleria d’Administracions Públiques constitueixen el Comitè de Seguiment del Conveni per a la prestació de socors i rescat en muntanya

Palmer, Lafuente, Barceló i els integrants del comitè de seguiment

21/05/2015

Està representat per quatre membres d'ambdues administracions i presidit aquest any pel coronel cap de la Guàrdia Civil en Illes Balears, Jaume Barceló


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, i el conseller d’Administracions Públiques, Juan Manuel Lafuente, han constituït avui el Comitè de Seguiment del Conveni de col·laboració entre el Govern balear i el Ministeri de l'Interior per a la prestació del servei de socors i rescat en muntanya signat el passat mes de març.

El Comitè de Seguiment té per objecte desenvolupar el conveni coordinant el treball i la resposta eficaç d'ambdues administracions per garantir la protecció efectiva de les persones en situació de risc a les àrees de muntanya de les Illes. Està format per quatre membres depenents de la Delegació del Govern (tres comandaments de la Guàrdia Civil i un representant de la pròpia Delegació) i altres quatre de la Conselleria (el conseller i tres representants de la Direcció General d’Interior, Emergències i Justícia).

En el seu primer any aquest Comitè de Seguiment estarà presidit pel coronel cap de la Guàrdia Civil en Illes Balears, Jaume Barceló.


GREIM i helicòpter han realitzat ja 47 rescats en 2015

En el que portem de 2015, la Benemérita ha hagut de realitzar 47 intervencions de socors o rescat en muntanya amb un balanç de 6 persones mortes, 21 ferides i un total de 49 il·lesos. El mes d'abril, amb 22 rescats, ha estat el de major activitat per part del Grup de Rescat en Muntanya (GREIM) i la Unitat d'Helicòpters de la Guàrdia Civil en Illes Balears, en coincidir amb les festes de Pasqua on va haver-hi una massiva afluència de persones realitzant activitats de muntanya.

Mitjançant el present Conveni, el Ministeri de l'Interior, a través de les diferents unitats de la Guàrdia Civil que hi ha en Illes Balears, assumeix les operacions de socors i rescat en muntanya quan així ho sol·liciti la Direcció General d’Interior, Emergències i Justícia, dependent de la Conselleria d’Administracions Públiques. A més, i mitjançant el Servei d'Emergències de les Illes 112, l'equip de rescat, format pels especialistes de la Guàrdia Civil que siguin precisos segons la complexitat de l'incident, podran demanar la participació d'altres mitjans de suport per al rescat o per a l'evacuació posterior.

Delegació del Govern i Conselleria d’Administracions Públiques signen un acord de col·laboració per a la prestació de socors i rescat en muntanya