La Guàrdia Civil deté a dos homes per dos robatoris comesos a la zona restringida de l'Aeroport de Palma

22/05/2015

Tots dos treballen com a 'maleters' a l'aeroport / El primer detingut va sostreure un ordinador portàtil valorat en 2.000 €. i el segon joies per valor de 35.000 €


La Guàrdia Civil ha detingut a dos homes que en dies diferents van cometre un presumpte delicte de furt cadascun en l'Aeroport de Palma, mentre desenvolupaven el seu torn laboral a la zona restringida d'equipatges.

El primer detingut DFVB, de 36 anys d'edat, va sostreure un ordinador portàtil valorat en 2000 €. En arribar al seu domicili i intentar engegar-ho, l'aparell va enviar al seu propietari les coordenades de geolocalización on es trobava. Agents de l'Oficina d'Anàlisi i Recerca de Seguretat Aeroportuària (ODAISA), de la Guàrdia Civil, es van fer càrrec de la recerca, i van esbrinar que a l'edifici de Palma on estava localitzat l'ordinador, vivia un dels operaris de les maletes de l'aeroport. Després de mantenir una entrevista amb els agents, els va reconèixer ser l'autor del furt.

D'altra banda, agents de la mateixa unitat, van detenir a un home de 33 anys d'edat, que en les mateixes circumstàncies que el primer detingut, aprofitant la seva jornada laboral a el “pati de carretons” de l'aeroport de Palma, es va apoderar de joies valorades en 35.000 €, que anaven a l'interior d'una maleta facturada en un vol que va aterrar a Palma provinent d'Alemanya.

El perjudicat va presentar denúncia en una comissaria del Cos Nacional de Policia de Palma, que va ser traslladada a la Guàrdia Civil de l'aeroport. Una vegada els agents van realitzar les primeres gestions van esbrinar que podia tractar-se d'un operari. En identificar-ho i entrevistar-se amb ell, va reconèixer ser l'autor de fet.

Tant les joies com l'ordinador, han estat retornats als seus legítims propietaris.