Capitania Marítima d'Eivissa obre expedient a l'embarcació ‘SAGA’ que oferia ‘party boats’ incomplint diverses normatives

22/05/2015

Ha ordenat la paralització del vaixell denunciat per la Guàrdia Civil i el lliurament de 70.000 euros de dipòsit


Capitania Marítima d'Eivissa ha obert un expedient administratiu sancionador per presumptes infraccions en l'àmbit de la Marina Mercant a l'embarcació ‘SAGA’, denunciada recentment per la Guàrdia Civil per oferir 'party boats' operant sense autorització en la pitiusa major.

Mentre es resol l'expedient iniciat, l'embarcació ha quedat immobilitzada sense poder realitzar cap activitat comercial fins que no se satisfacin les mesures cautelars imposades. Entre aquestes el lliurament d'un dipòsit de 70.000 euros com a garantia.

A partir de la denúncia presentada per la Patrulla Fiscal i de Fronteres de la Guàrdia Civil (PAFIF), Capitania Marítima ha constat que l'embarcació “manca de qualsevol tipus de registre, matrícula, certificat o qualsevol altra classe d'inscripció i que per a les operacions realitzades mancava de qualsevol tipus d'autorització”, incorrent en diverses infraccions greus de la Llei de Ports de l'Estat i de la Marina Mercant.

La Guàrdia Civil dins dels serveis que es duen a terme en vistes a la nova campanya estival, ve controlant les embarcacions en les quals se celebren ‘party boats’. En aquest context, la PAFIF va comprovar com l'embarcació anomenada 'SAGA' realitzava excursions per la zona de Talamanca i altres llocs de la illa d'Eivissa portant sempre a bord un nombre elevat de persones i que navegava amb la música molt elevada, la qual cosa havia provocat queixes d'altres persones.


Sorpresa a Marina Botafoch

Per això, el passat 16 de maig agents de la Guàrdia Civil van esperar l'arribada de l'embarcació a port, sent sorpresa amb 25 persones a bord quan eren desembarcades en la gasolinera del port esportiu Marina Botafoch, sent aquesta una zona prohibida per al desembarcament pel perill que suposa, sent ràpidament traslladat el passatge a una zona segura.

Una vegada realitzat el desembarcament i posada en zona segura al passatge, es va procedir a inspeccionar l'embarcació comprovant que mancava del Certificat de Navegabilitat, del despatx corresponent i de l'autorització d'activitat, per la qual cosa no podia exercir l'activitat que estava desenvolupant, incomplint l'autorització que li havia estat atorgada en un altre port de la Península simplement per al seu trasllat a Eivissa.

Com a conseqüència es va procedir a denunciar a l'embarcació per les irregularitats presentades i posar-ho en coneixement del capità marítim d'Eivissa i Formentera, màxima autoritat en la matèria.

La Guàrdia Civil inspecciona una embarcació dedicada a 'party boats' que operava sense autorització a la illa d'Eivissa