La jornada electoral s'ha iniciat amb “absoluta normalitat” a les Illes Balears

Palmer, en la roda de premsa

24/05/2015

La delegada del Govern Teresa Palmer avança que a les 9:00 del matí ja estaven oberts els 382 col·legis de les Illes


L'arrencada de les Eleccions Autonòmiques i Locals s'ha desenvolupat amb “absoluta normalitat”, segons ha avançat al migdia la delegada del Govern, Teresa Palmer, qui ha informat que a les 9:00 hores el 100% de les 1.171 taules dels 382 col·legis electorals d'Illes Balears estava obert “sense problemes”.

La delegada ha recordat que el cens en Illes Balears ascendeix a 744.880 espanyols residents, que puguin votar tant al Parlament com a Consells i ajuntaments. A aquests cal sumar-los 21.443 balears residents a l'estranger que poden votar a les Autonòmiques (només Parlament) i 22.199 estrangers residents a les Illes amb dret a vot només en les Municipals.

Quant a les “mínimes incidències”, la delegada ha assenyalat que en un col·legi de Formentera i un altre de Calvià la Guàrdia Civil ha hagut de retirar propaganda electoral de diversos partits polítics. A més, en un altre de Manacor una taula ha hagut de ser assistida per un intèrpret de signes en estar presidida per un ciutadà sordmut. També ha destacat que gairebé un centenar de discapacitats han demanat ser desplaçats bé per la Creu Vermella o pel 061 per exercir el seu dret a vot.

Finalment, ha recordat que 552 efectius de la Policia Nacional, 770 de la Guàrdia Civil i 548 policies locals de suport formen el dispositiu de seguretat previst perquè la jornada electoral transcorri amb normalitat.

“Espero que la jornada transcorri amb absoluta normalitat i tothom pugui exercir lliurement el seu dret a vot, com així està succeint fins al moment”, ha conclòs la delegada del Govern.

El Govern oferirà a les 14:30 el primer avanç de participació i a les 18:30 hores, el segon. Tant aquests com les dades de les Eleccions Municipals podran seguir-se a través de la web http://resultadoslocales2015.interior.es. El tancament dels col·legis electorals està previst per les 20 hores, mentre que el Govern preveu donar els primers resultats a partir de les 22:30 hores.