Teresa Palmer, a la Guàrdia Civil: “Sou un exemple per a tots”

Palmer, lliurant el diploma a un guàrdia civil veterà

29/05/2015

La delegada del Govern ha presidit, al costat del coronel cap Jaume Barceló, la commemoració del 171 aniversari de la fundació de la Benemérita


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha presidit avui al costat del coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Jaume Barceló, l'acte commemoratiu del 171 aniversari de la fundació de la Benemérita que s'ha celebrat a la seu de la Delegació d'Hisenda de Palma.

L'acte ha explicat a més amb la presència del conseller d’Administracions Públiques en funcions, Juan Manuel Lafuente, les principals autoritats civils i militars de les Illes, a més de representants de la Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Palmer ha iniciat la seva intervenció recordant que al llarg d'aquests 171 anys de vida la Guàrdia Civil ha anat “evolucionant de la mà del progrés i desenvolupament de la societat espanyola, sempre al seu costat, sempre protegint-la. Una societat que, en l'últim mig segle, ha hagut de viure amenaçada per la barbàrie terrorista nacional de la qual vosaltres ens heu defensat sempre amb la vostra pròpia vida. Terrorisme, que avui dia, derrotat per fi aquest cruel adversari, ha mudat el seu perfil, convertint-se en una amenaça igualment extremista i desquiciada, però l'origen de la qual és internacional”.

La delegada ha ressaltat que els guàrdies civils “no només cuideu dels espanyols dins de les nostres fronteres, sinó que us desplaceu allí on faci mancada, com heu demostrat en els últims mesos en els Alps o Nepal, ajudant i solidaritzant-vos amb les nostres víctimes i les de països amics o necessitats. Sou un exemple per a tots”.

Aquí, a Balears, Palmer ha elogiat les últimes actuacions de la Benemérita, “acostar l'espatlla durant la recent crisi del buc Sorrento; bolcant-vos en els rescats en muntanya; assessorant en matèria de seguretat a directius d'empreses balears amb interessos a l'estranger; o preocupant-vos en la millora de la nostra destinació turística, apostant per aquest binomi seguretat-turisme tan important per a nosaltres”. En aquest sentit, la delegada ha recordat el recent decàleg “que heu elaborat, un clar exemple d'aquesta implicació de la qual estic parlant”.

Per tot això, “no m'estranya, en uns temps tan convulsos com els quals vivim, on el descrèdit cap al públic és tan gran, que seguiu sent la institució millor valorada per la ciutadania, com va posar de manifest el recent Baròmetre del CIS. Us ho guanyeu a pols, diàriament, amb el vostre valor, treball, lleialtat i ajuda al necessitat”.

Palmer ha afegit que “m'agradaria rebéssiu el nostre afecte i el nostre agraïment constantment perquè mereixeu que el vostre treball sigui reconegut més enllà de dies com aquest”.


Illes Balears, un de les destinacions més segures

Finalment, Palmer ha felicitat a tots els condecorats per diferents mèrits o esmentats per la seva propera retirada o pas a la reserva, així com un “afectuós i sentit record” per als membres de la Guàrdia Civil morts en acte de servei, i “un reconeixement molt especial als guàrdies civils més veterans que avui ens acompanyen, i que són un exemple clar per als joves que estan iniciant les seves carreres en un cos irrepetible com és el de la Guàrdia Civil”.

La delegada del Govern s'ha acomiadat animant als agents de la Benemérita “a afrontar una nova temporada turística ja en ciernes amb l'objectiu de seguir convertint Balears en un de les destinacions més segures del Mediterrani perquè els milions de turistes que ens visiten segueixin apostant per aquestes Illes, de les quals vosaltres sou un pilar imprescindible”.