Palmer enalteix “el capital humà” del sector de la seguretat privada

Palmer, amb les autoritats i tots els premiats

05/06/2015

La delegada del Govern ha presidit al costat del president del Govern en funcions el 8º Dia de la Seguretat Privada en Illes Balears


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha presidit avui al costat del president del Govern en funcions, José Ramón Bauzá, el 8º Dia de la Seguretat Privada en Illes Balears on ha reconegut i homenatjat “la labor que milers de persones realitzen diàriament per mantenir l'ordre, garantir la seguretat ciutadana i el lliure exercici dels drets, permetent d'aquesta manera que tots els ciutadans gaudim d'una vida sense excessius sobresalts i elevats nivells de benestar”.

L'acte celebrat en el Restaurant És Vaig moldre donis Comte també ha comptat amb la presència del cap superior de la Policia Nacional, Antonio Jarabo; el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; el cap de la Policia Local de Palma, Joan Mut; i el president de la Comissió Organitzadora del Dia de Seguretat Privada en Illes Balears, Sergio Cañaveras, entre uns altres.

En la seva intervenció, la delegada del Govern ha recordat que els aproximadament 2.000 empleats –de 32 empreses- de seguretat privada que treballen en Illes Balears “protegiu els nostres béns, les nostres pertinences, a nosaltres mateixos, posant en joc fins i tot la vostra integritat física”.

Palmer ha assegurat que Espanya concedeix “una gran importància a la seguretat privada, com queda de manifest en la nova Llei aprovada l'any passat”. Una normativa que “es preocupa pel capital humà del sector, per la formació i la motivació de les persones i és, així mateix, un instrument contra l'intrusisme professional, una de les seves principals xacres”. En aquest sentit, en 2014 la Unitat Provincial de Seguretat Privada de Policia Nacional va realitzar en Balears 22 inspeccions d'intrusisme en el sector, 7 més que l'any anterior.

Com a element complementari de les FFCCSE, el propi sector de la seguretat privada a Balears va dur a terme l'any passat 785 col·laboracions en delictes com la detecció de bitllets falsos en centres comercials, amenaces, lesions, robatoris amb força, robatoris amb violència o furts, i va practicar entorn de 200 detencions de persones, posteriorment posades a la disposició de les FFCCSE, essencialment per robatoris amb força i furts. “Us heu convertit en col·laboradors indispensables per a la prevenció del delicte i la protecció de persones i béns”, ha afegit la delegada.


Reconeixement a 70 professionals

Durant l'acte s'ha reconegut la labor de 70 professionals de les diferents empreses de seguretat que presten servei a les Illes “que dediqueu el vostre esforç i lliurament al fet que els altres ens sentim més recolzats”. Palmer els ha donat “el meu més sincera enhorabona”. La delegada del Govern ha tingut un esment especial i record a la família del vigilant de seguretat Manuel Ros Rei, mort recentment.

Teresa Palmer s'ha acomiadat subratllant una vegada més “l'esperit de col·laboració que ha d'impregnar a les forces policials del nostre país i que tant he defensat i defensaré des de la Delegació del Govern. Un esperit que no només és imprescindible entre les FFCCSE i policies locals, sinó també amb vosaltres, representants de la seguretat privada”.