La Guàrdia Civil repetirà el reforç especial de seguretat durant les festes d'Esporles

Palmer col·loca la medalla al guàrdia civil homenatjat

09/06/2015

Agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (*USECIC) recolzaran el desplegament local i Tràfic realitzarà controls d'alcoholèmia i drogues, a més de vigilar la possible arribada de joves caminant per la carretera des de localitats properes / La delegada del Govern, Teresa *Palmer, ha presidit la Junta Local de Seguretat del municipi, on les infraccions penals s'han reduït un 17% de gener a abril d'aquest any


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha presidit aquest matí la Junta Local de Seguretat d'Esporles en una reunió en la qual han participat el segon tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Vicenç Vidal; el tinent coronel de la Guàrdia Civil, Antonio Orantos; i el cap de la Policia Local, Santiago Martín, entre uns altres.

Convocada davant la imminent celebració de les festes patronals, previstes per a l'últim cap de setmana de juny, la Junta Local de Seguretat ha aprovat reforçar el Lloc de la Guàrdia Civil d'Esporles de forma similar a 2014 amb agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC), especialitzada en la prevenció i gestió de control de masses, durant la doble jornada festiva amb l'objectiu d'evitar possibles altercats. A més, la Guàrdia Civil de Tràfic efectuarà controls d'alcoholèmia i test de drogues, i també controlarà les carreteres limítrofes davant la possible arribada de joves caminant des de localitats properes.

La Policia Local també comptarà amb agents de reforç de municipis propers, tot coordinat amb la Guàrdia Civil per garantir la seguretat sobretot durant les revetlles del divendres 26 i dissabte 27.

Durant la junta també s'ha posat de manifest el balanç “satisfactori” de l'evolució dels índexs de criminalitat en els primers mesos d'aquest any, on les infraccions penals s'han reduït un -17% de gener a abril. El descens és més pronunciat en el nombre de delictes, un -34%, principalment robatoris amb força i furts, mentre que les faltes han tingut un lleu repunt del 5% (denúncies per insults, renyines, etc.).

Tant la Guàrdia Civil com la Policia Local han manifestat la seva “perfecta comunió i coordinació” per mantenir la seguretat a Esporles.


Reconeixement al guàrdia civil Juan Doblegues

Després de la celebració de la Junta Local de Seguretat, l'alcalde d'Esporles, Miquel Ensenyat, i la delegada del Govern, Teresa Palmer, han fet lliurament a la Sala de plens de l'Ajuntament de la medalla amb distintiu blanc al brigada de la Guàrdia Civil Juan Doblás Albiñana, “en agraïment per la seva col·laboració amb la Policia Local, valor i predisposició a l'ajuda ciutadana” durant els 8 anys i mitjans que va estar destinat com a sergent del Lloc de la Benemérita a Esporles.

Al costat del guàrdia civil Doblegues, també han rebut sengles medalles amb distintiu blau per la seva trajectòria a Esporles els oficials de la Policia Local Santiago Martín (actual cap) i José A. Álvarez.