Delegació del Govern i Ajuntament de Llucmajor signen l'engegada del novè Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) en Illes Balears

Palmer, Jaume i el coronel Barceló, en la signatura

12/06/2015

Se suma així als de Palma, Calvià, Manacor, Muro, Santa Margalida, Eivissa ‘vila’, Sant Antoni de Portmany i Maó


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, i l'alcalde de Llucmajor en funcions, Joan Jaume, han rubricat aquest migdia el conveni de col·laboració acordat mesos enrere que permetrà la creació del novè Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) en Illes Balears per atendre als turistes que són víctimes d'algun delicte.

Llucmajor s'uneix així a Palma, Calvià, Manacor, Muro, Santa Margalida, Eivissa vila, Sant Antoni de Portmany i Maó a comptar amb una oficina SATE, un projecte que des del Ministeri de l'Interior s'està distribuint des de 2011 per les comunitats autònomes més turístiques d'Espanya. “L'experiència amb les oficines SATE és molt positiva, ja que permet atendre i agilitar les denúncies i altres tràmits dels turistes que són víctimes de delictes, ja que aquests són atesos en els seus idiomes”, recorda Palmer.

La millora en les capacitats en l'atenció al turista contribueix favorablement a la disminució dels terminis d'espera per a la presentació i formulació de les denúncies, extrem aquest que era objecte de demanda de resolució per part de les associacions hoteleres.

Els tres primers SATE’s d'Illes Balears es van signar en 2013 a Mallorca (Muro, Manacor i Santa Margalida), al maig de 2014 es van afegir els de Palma, Calvià, Sant Antoni i Eivissa vila, i a la fi del març passat va fer el propi el de Maó.


Visita secretari d'Estat de Seguretat

El passat 16 de març el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, va visitar una de les dues oficines SATE de Calvià (aquest SATE és l'únic desdoblegat, en comptar amb 2 oficines, una en Magaluf i una altra en Peguera), juntament amb alcaldes i cònsols amb la idea que aquest servei s'estengui pels municipis més turístics de les nostres Illes.

D'aquí va sorgir l'interès de Llucmajor per comptar amb una d'aquestes oficines. L'alcalde en funcions, Joan Jaume, ha informat al nou equip de govern que prendrà possessió demà en l'Ajuntament de Llucmajor de la signatura protocol·lària d'avui que permetrà que el municipi també compti amb un SATE a la zona de S’Arenal.

Les oficines d'atenció personalitzada al turista estranger formen part del Pla Turisme Segur que en 2011 va engegar el Ministeri de l'Interior a través de la Secretària d'Estat de Seguretat. Aquest pla té per objectiu proporcionar un entorn més segur i un servei de major qualitat al turista, des de la coresponsabilitat de totes les institucions públiques i privades implicades