La Guàrdia Civil desarticula una organització dedicada a robatoris amb força en diferents punts de Mallorca

13/06/2015

La Guàrdia Civil de Manacor ha desenvolupat la denominada 'Operació PESTAÑI', en la qual s'ha desarticulat una organització dedicada a la comissió de robatoris en habitatges, principalment en zones rurals dels termes de Felanitx, Porreres, Santanyí, Campos, Calonge, S’Horta i S'Alqueria Blanca.

El grup delictiu estava format per persones pertanyents a un conegut clan, que vigilaven els habitatges en les quals anaven a delinquir per aconseguir habituar-se amb els costums de les persones que les ocupaven. Una vegada havien obtingut tota la informació precisa, part dels components de l'organització realitzaven tasques de vigilàncies, mentre la resta cometia el robatori amb força a l'interior de l'habitatge.

Principalment sostreien, diners, aparells electrònics i eines, per a la seva posterior venda en mercats ambulants o per a ús particular.

Amb l'explotació de l'operació, s'ha detingut al capitost de l'organització i s'està a l'espera de la detenció de la resta de la banda que ja ha estat identificada, havent-se esclarit un total de 30 fets delictius.