La Policia Nacional desarticula un grup delictiu que es dedicava a donar 'estirades' i cometre robatoris amb força a Palma de Mallorca

Part del material confiscat

01/07/2015

En la 'Operación Biberón' s'ha detingut a 5 delinqüents: quatre menors i un major d'edat / Actuaven especialment a les zones de Son Gotleu, Plaza Espanya i Es Molinar


La Policia Nacional va iniciar una recerca en el mes de gener arran de la comissió de diversos robatoris amb violència comesos sobre transeünts, especialment a nois joves i dones.

Per les gestions inicials que es van dur a terme es va barrejar la possibilitat que es tractava del mateix grup organitzat. La tècnica utilitzada era molt poc comú lloc que acusaven falsament a les víctimes de portar un telèfon que els pertanyia i, enmig de l'embolic que preparaven, començaven a copejar a les víctimes, intimidant-les amb armes blanques i acabaven sostraient els efectes de valor que portessin.

La violència exercida era gratuïta i en ocasions, desmesurada, arribant fins i tot en una ocasió a fracturar-li la mandíbula a una víctima.

Els menors actuaven a peu o en bicicletes i seleccionaven a les víctimes, majorment dones que parlaven amb els seus telèfons mòbils, o que portaven les seves bosses agafades de l'espatlla, als quals donaven una forta estirada i en el cas que aquestes aconseguissin evitar-ho, rebien puntades i empentes. Les zones d'actuació eren preferentment de Son Gotleu, Plaza Espanya i És Molinar.


Àrdues perquisicions

A mitjan mes de maig, i després d'àrdues perquisicions policials, es va aconseguir identificar als integrants de la violenta banda. I fruit d'això, es van ser obtenint proves concloents de la seva participació en els fets i de la manera d'actuar, esbrinant que a més dels robatoris amb violència, eren autors d'altres modalitats delictives, dedicant-se a la substracció de ciclomotors, bicicletes, robatoris amb força en interior de vehicles i robatoris amb força en domicilis.

En aquest últim tipus de delicte, els robatoris amb força en domicilis, accedien per la façana, mitjançant escalo i sostreien de l'interior preferentment gàbies amb ocells, caderneres o mulats, dels quals s'apropiaven o eren venuts.

En el matí de el 30 de juny es va dur a terme la fase operativa, realitzant-se set registres domiciliaris simultanis aconseguint intervenir nombrosos efectes: 5 navalles, 1 pistola elèctrica, 50 telèfons mòbils, 10 tabletas, iPads, ordinador, 3 mini motos, 8 bicicletes, nombroses targetes micro sd, plaques de matrícula, rellotges, ulleres de sol, 9 ocells i 16 gàbies, comandaments de garatges, entre molts altres efectes intervinguts, així com un vehicle que era usat per al trasllat d'alguns dels integrants a la zona de Magaluf, on es dedicaven a localitzar turistes en estat d'embriaguesa dels quals s'apropiaven de tot el que portessin de valor en aquest moment.

La Comissaria de Districte Centro ha culminat la desarticulació d'aquest grup detenint a quatre menors de 15 anys d'edat i un subjecte de 19 anys. Se'ls acusa de diversos delictes de robatoris amb violència, robatoris amb força en vehicles i domicilis, lesions, furts.....

Fins avui s'han esclarit 30 robatoris amb violència per la modalitat de la 'estirada' i uns 6 robatoris amb força en domicili, però es continua en contacte amb Guàrdia Civil per si en les seves demarcacions també haguessin dut a terme fets similars.