L'Equip Roca de la Guàrdia Civil deté a una banda dedicada a cometre robatoris en zones rurals de Mallorca

Part del material recuperat

02/07/2015

Imputats dos gerents d'empreses de reciclatge com a presumptes autors de delictes de receptació


La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció de 5 persones de 63, 46, 41, 38 i 25 anys, com a presumptes autors de 10 delictes de robatori en les localitats de Costitx, Lloret, Sineu, Sa Pobla i Santanyí i la imputació d'altres dues de 45 i 52 anys (ambdues gerents d'empreses de reciclatges de metalls) com a presumptes autors de diversos delictes de receptació.

Durant les dues setmanes, agents de l'Equip Roca de la Guàrdia Civil han dut a terme les esmentades detencions, després d'una recerca oberta arran de les denúncies que s'havien rebut en aquests dos últims mesos per robatoris en cases de camp i en una nau industrial. Durant aquests dies es va muntar un ampli dispositiu en els llocs en els llocs diferents empreses de reciclatge.

Els detinguts que utilitzaven vehicles amb gran capacitat de càrrega, i aprofitaven l'absència dels seus propietaris o empleats per cometre els il·lícits penals. Tenien un ampli coneixement de la zona per perpetrar els robatoris de forma fàcil i ràpida. Una vegada els efectes sostrets i en el seu poder, els detinguts es dedicaven a vendre'ls en les diferents empreses de material reciclat.

S'ha recuperat tan sol una part del material sostret, continuant oberta l'operació pel que no es descarten noves detencions.