Palmer: “La presència d'agents estrangers ajuda a consolidar el binomi turisme-seguretat com a pilar de la nostra destinació”

Palmer i Barceló posen amb els agents estrangers

06/07/2015

La delegada del Govern i el coronel cap de la Guàrdia Civil han presentat a l'Hotel Golf Vanity del Port d’Alcúdia les patrulles conjuntes d'Atenció Ciutadana orientades al turista estranger / Des de l'1 de juliol estan a Mallorca i Eivissa 4 agents alemanys, 3 'carabinieri’ italians i 2 gendarmes francesos


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, i el coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Jaume Barceló, han presentat aquest migdia a l'Hotel Golf Vanity del Port d’Alcúdia les patrulles conjuntes d'Atenció Ciutadana orientades al turista estranger, un acte al que han acudit també representants municipals dels ajuntaments de destinació de les patrulles mixtes, membres del cos consular de les Illes i representants del sector hoteler mallorquí.

Des del passat 1 de juliol agents de la Benemérita comparteixen la seva labor diària amb 4 agents de la Polizei alemanya, 3 Carabinieri d'Itàlia i 2 de la Gendarmeria francesa que romandran fins al 30 d'agost tant a Mallorca (en els nuclis turístics de Calvià, Alcúdia i Cala Rajada) com en diferents municipis d'Eivissa i Formentera. Aquest grup forma part del Pla Turisme Segur 2015 engegat per la Secretaria d'Estat de Seguretat del Govern, que persegueix tant incrementar la seguretat com impulsar la cooperació internacional com a base de la lluita contra una delinqüència global, a més de millorar l'atenció al turista estranger.


Illes Balears, destinació clau a Espanya

“Per segon estiu consecutiu tinc el plaure de donar la benvinguda a representants de policies estrangeres a aquestes Illes que, des del passat 1 de juliol, volem que siguin vostres illes, la vostra casa”, els ha expressat aquest matí la delegada del Govern. Palmer ha destacat que “la presència d'aquests agents estrangers entre nosaltres ajuda a consolidar el binomi turisme-seguretat com a pilar de la nostra destinació. Per al Govern que represento les Illes són una destinació clau com a regió que lidera el turisme a Espanya i, com a tal, la seguretat és de vital importància”.

Les patrulles mixtes internacionals se sumen a l'increment del 23% en el nombre de reforços de Guàrdia Civil i Policia Nacional que Illes Balears té aquest estiu respecte l'any passat i que, a més, “es queden amb nosaltres més temps que a qualsevol altra regió d'Espanya”. El nombre d'agents de cossos policials estrangers també s'ha doblegat respecte als quals van patrullar a les nostres illes en 2014. “El fet de poder explicar a més amb reforços de països veïns -origen de gran part dels turistes que ens visiten- és una doble satisfacció.”

“A més de la vostra experiència també ens dais aquest plus de l'idioma que ens apropa més al turista. Esteu aquí per contribuir a la millora dels índexs de criminalitat que estem experimentant en els últims anys, malgrat increments constants de població per l'afluència massiva de turistes”, els ha recordat la delegada. Encara que “les infraccions penals porten baixant trimestre a trimestre a Balears; no ens conformem, estem obstinats a seguir oferint una destinació de qualitat que, indissolublement, porta aparellada un alt nivell de seguretat. No podem baixar els braços i la vostra presència és bona mostra d'això”.


Mà tendida als ‘bobbies’ britànics

Palmer ha aprofitat l'ocasió per “tornar a tendir la mà al Govern britànic perquè el seu policia s'una a aquesta iniciativa. En els últims mesos la implicació del Govern espanyol i de l'ambaixador i cònsols britànics a Espanya ha estat màxima en aquest sentit. No em cap dubte que en un futur explicarem també amb els bobbies entre nosaltres perquè el mercat britànic és fonamental per a Balears i perquè una estada agradable i tranquil·la aquí dels seus turistes és important i positiva tant per a Espanya com pel Regne Unit”.

Palmer ha agraït així mateix la cessió que des del sector hoteler es fa “de forma desinteressada” per donar recer als agents estrangers, “en un dels habituals gestos de generositat del sector hoteler d'aquestes Illes; sector que aposta clarament i sense embuts per la seguretat de la nostra destinació turística”, ha afegit.

Per finalitzar la seva intervenció, la delegada del Govern ha volgut tenir “un sincer record en memòria del guàrdia civil mort la matinada del passat divendres després de ser atropellat en acte de servei. Us jugueu la vida a cuidar-nos, a donar-nos seguretat, i no es tracta d'una frase feta. La realitat és tozuda i amarga. Moltes gràcies pel vostre lliurament i dedicació al servei dels altres”.

La delegada del Govern anuncia l'augment d'un 23% dels reforços policials en Illes Balears durant la campanya d'estiu