La Guàrdia Civil localitza a 13 ciutadans estrangers a Santanyí que han entrat de forma il·legal a Espanya

19/07/2015

Han estat interceptats aquesta matinada després que la Benemérita localitzés ahir una embarcació a la deriva en la qual presumiblement han arribat a l'Illa


La Guàrdia Civil ha localitzat aquesta matinada a 13 ciutadans estrangers en la costa del municipi de Santanyí que han entrat de forma il·legal a Espanya, presumiblement a bord d'una pastera. Una vegada finalitzades les diligències pertinents, aquest matí han estat posats a la disposició del Cos Nacional de Policia.

Una patrulla de la Guàrdia Civil de Santanyí va tenir coneixement ahir sobre les 6:30 hores de la presència d'una embarcació a la deriva a uns 400 metres de la costa en l'interior de la qual es van trobar restes de roba, bidons per a combustible i queviures. Immediatament, es va desplegar un dispositiu de reconeixement a la zona per mar i terra trobant-se noves restes de roba i, a escassos metres de la costa, un motor de barca fora broda enfonsat.

En la matinada d'avui diumenge el dispositiu engegat per la Guàrdia Civil ha permès localitzar i interceptar a 13 homes (tres suposadament menors d'edat), localitzats entre les 4:30 de la matinada i les 8:30 hores en diversos punts de la geografia compresa entre els punts de Cala Figuera i Santanyí. En el dispositiu dut a terme per la Benemérita han intervingut l'helicòpter i el Servei Marítim.
 

A la disposició de la Brigada d'Estrangeria

Els 13 estrangers localitzats han estat traslladats al PAC de Santanyí on se'ls ha realitzat un reconeixement mèdic. Posteriorment han estat posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria de la Policia Nacional, que iniciarà l'expedient de devolució corresponent. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) disponible en la Península.

L'embarcació localitzada a la deriva té uns 5 metres d'eslora i és de color blanc, sent la primera d'aquestes característiques que arriba a les costes d'Illes Balears en el que va d'any. En 2014 ho van fer dos similars, una a Cabrera al juny i l'altra al Nadal a la mateixa zona de Cala Figuera-Santanyí.