La delegada del Govern inaugura l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de la Guàrdia Civil a Platja d’en Bossa

Palmer, Manley, Barceló, Sales i Alcaraz, al SATE de Sant Antoni

12/08/2015

Teresa Palmer i el batle de Sant Josep, acompanyats de l'ambaixador britànic a Espanya i del coronel cap de la Benemérita a les Illes, han visitat la recentment creada oficina que permetrà assistir als turistes d'una de les platges més concorregudes d'Eivissa / La comitiva s'ha desplaçat després a Sant Antoni per conèixer les noves dependències del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE)


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha inaugurat aquest matí al costat de l'alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí Ribas, l'Oficina d'Atenció al Ciutadà situada en Platja d’en Bossa, en presència de l'ambaixador britànic a Espanya, Simon Manley, i del coronel cap de la Benemérita a les Illes, Jaume Barceló, entre altres autoritats.

Palmer i la resta d'autoritats han recorregut una “demandada oficina” que s'ha fet realitat “gràcies a la col·laboració ciutadana en la cessió dels terrenys; a l'Ajuntament de Sant Josep, que ha pagat les obres; i a l'obstinació de la Guàrdia Civil, en el seu afany per atendre als milers de turistes que cada dia passen per aquesta espectacular platja”, ha comentat la delegada als mitjans de comunicació.

L'oficina compta amb 60 metres quadrats útils i romandrà oberta durant els mesos de temporada alta amb l'objectiu que la Guàrdia Civil pugui apropar-se més al ciutadà en una zona com Platja d’en Bossa que compta amb una població flotant considerable en ser un de les principals destinacions de la illa d'Eivissa.

Aquest tipus d'oficines, que ja hi ha en S’Arenal, Alcúdia, Cala Rajada, Cala Millor i Cala D'or, a Mallorca, ofereixen el servei fonamental urgent, sent la demanda més habitual la presa de denúncies o la comunicació immediata d'algun tipus d'incident.

“Amb la inauguració d'aquesta oficina en Platja d’en Bossa es millora notablement la proximitat i disponibilitat de la Guàrdia Civil al turista evitant pesats desplaçaments i millorant el temps de reacció dels agents”, ha afegit Palmer.

Aprofitant la visita, la delegada ha destacat abans els mitjans que en el període gener-juny Sant Josep suma un total d'1.036 infraccions penals, la qual cosa representa un descens d'un -3,4 % pel que fa a l'any 2014. Les infraccions contra el patrimoni també baixen un -5,6%, la major part de les quals es produeixen en Platja d’en Bossa, així com en discoteques i punts d'oci que aglutinen a un reseñable nombre de persones.


Noves instal·lacions del SATE de Sant Antoni

Posteriorment, la comitiva s'ha traslladat a Sant Antoni per visitar les noves dependències del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE), en companyia de la regidora de Governació, Interior i Protecció Civil, Aída Alcaraz.

El de Sant Antoni és un dels 9 SATE’s que hi ha en Illes Balears, dues d'ells a la illa d'Eivissa (l'altre està a ‘Vila’). Els SATE’s eivissencs van ser engegats en 2014 i, en tots dos casos, “han superat obstacles per arribar a convertir-se en l'objectiu amb el qual van néixer, oficines d'atenció al ciutadà estranger que és víctima d'un delicte i que, a més de ser atesa en el seu idioma, pot realitzar les gestions pertinents amb major agilitat i proximitat al seu nucli de destinació”, ha declarat Palmer.

Després del trasllat de seu a aquestes instal·lacions on la GC té major capacitat d'accés al turista, en el SATE de Sant Antoni de Portmany s'han atès només en el passat mes de juliol 244 persones de 18 nacionalitats diferents, “la qual cosa demostra la seva utilitat en situacions, com dic, desagradables per als turistes que les pateixen”, ha afegit.

Finalment, la delegada del Govern ha recordat que la setmana que ve arribarà a Sant Antoni la parella de policies britànics que s'han incorporat a les Patrulles Mixtes Internacionals dins del Pla Turisme Segur. “Les patrulles mixtes es destinen a diversos punts de Mallorca i també a Eivissa en aquelles zones turístiques en què es produeixi una alta concentració de turistes estrangers d'una mateixa nacionalitat, pertanyents a algun dels Estats signataris del Tractat de Prüm o d'uns altres amb els quals se subscrigui Acord de Col·laboració”.

Concretament, en el cas de la Guàrdia Civil a Eivissa i Formentera hi ha destinats:

  • Tres (3) efectius dels Carabinieri (2 Formentera i 1 Santa Eulalia).
  • Un (1) efectiu de la Policia alemanya.
  • Dos efectius de la Policia de Regne Unit (proper).

Finalment, Palmer ha fet esment als índexs de criminalitat en els sis primers mesos de l'any a Sant Antoni, on s'han produït 911 infraccions penals, la qual cosa suposa un descens en un -11,20 % pel que fa a 2014. Les infraccions penals contra el patrimoni han experimentat un descens d'un -9%.