La Policia Nacional deté a Palma i expulsa a tres delinqüents estrangers per delictes greus

19/08/2015

Els detinguts comptaven amb nombroses detencions policials i condemnes penals per diferents delictes com de robatoris amb força i amb violència, furts, tràfic d'estupefaents, lesions, a més de pertànyer a bandes llatines / També s'ha aconseguit que tres ciutadans comunitaris també anessin expulsats


La Policia Nacional ha detingut durant el cap de setmana passat a tres subjectes naturals de Colòmbia, Equador i el Marroc respectivament i adonant de la seva immediata expulsió als seus països d'origen.

Tots comptaven amb nombroses detencions i condemnes penals per diferents i continuats delictes. Eren integrants de bandes llatines i tenien antecedents per delictes de robatoris amb força i amb violència, furts, tràfic d'estupefaents, lesions, etc.

Els agents de la UCRIF, en aplicació de la Llei d'Estrangeria i com vulgui que tots tenien permisos de residència, els havien incoat expedients d'expulsió per tenir condemnes judicials fermes. Una vegada dictats els corresponents decrets d'expulsió per l'Oficina Única d'Estrangers i signats per la Delegació del Govern, els delinqüents van ser localitzats, detinguts i conduïts als seus països amb prohibició expressa d'entrada a l'Espai Schengen per un mínim de 3 anys.

Efectius de la mateixa unitat policial van aconseguir també dies enrere l'expulsió de tres ciutadans comunitaris. Aquests súbdits d'Alemanya, Regne Unit i Lituània, eren autors de diversos delictes que anaven des de furts fins a agressions sexuals i segrest. L'expulsió d'aquests últims no es regeix per la reglamentació administrativa abans descrita per a ciutadans no comunitaris, per la qual cosa la seva tramitació és molt més complexa, arribant a intervenir l'Advocacia de l'Estat.


Els 6 expulsats sumaven 130 detencions

Els sis expulsats sumaven més de 130 detencions i nombroses condemnes al llarg de tot el territori nacional si ben era a Mallorca on havien delinquit amb major freqüència. L'expulsió d'aquest tipus de delinqüents és especialment complexa posat que en aquests casos, de vegades les expulsions es veuen paralitzades i l'ingrés als centres d'internament també, la qual cosa en la pràctica sol comportar la no execució de la mesura.