La Policia Nacional inicia l'expedició del nou DNI 3.0 en Illes Balears

01/09/2015

La Policia Nacional inicia demà la implantació del nou document nacional d'identitat, també conegut com a DNI 3.0, en totes les Illes Balears.

Aquest document, sense perdre de vista les seves excel·lents mesures de seguretat, presenta unes evidents millores en la seva capacitat de “usabilitat”. La nova tecnologia NFC permetrà accedir a multitud de serveis informàtics de tot tipus, facilitant la comunicació amb l'administració des de qualsevol lloc i a qualsevol moment. D'aquesta manera permet la identificació dels ciutadans de manera més segura i ràpida, a més de garantir una total seguretat en el seu ús quotidià.

La primera comissaria que va expedir la nova versió va ser la de Districte Oest, que des del dia 6 de juliol va iniciar la prova pilot que acaba ara satisfactòriament amb la implantació del DNI 3.0 en tot el territori balear.

Les instal·lacions requereixen d'un dia per adaptar els equips informàtics a les característiques dels nous exemplars, per la qual cosa les oficines romanen tancades al públic el dia abans d'expedir el nou DNI. D'aquesta manera en la Prefectura Superior de Policia (c/ Simó Ballester, 8) els nous documents d'identitat es realitzaran el dia 3 de setembre. A Manacor la tramitació del DNI 3.0 comença el dia 25 de setembre.

A Menorca, Ciutadella inicia l'expedició del nou DNI el 5 de setembre i a Maó el 25 del mateix mes. Per ultimo, en la major de les Pitiusas, Eivissa, serà el 9 setembre quan es comencin a realitzar els primers documents del nou DNI.