La Policia Nacional deté a un home per induir a una jove a la prostitució a Palma de Mallorca

04/09/2015

La jove havia vingut a Mallorca a passar uns dies de vacances


La Policia Nacional ha procedit a la detenció d'un ciutadà búlgar acusat de detenció il·legal, lesions i inducció a la prostitució a una jove turista usant violència i intimidació.

El 31 d'agost va ser alliberada una dona de 21 anys a la qual es tractava d'obligar a exercir la prostitució, la qual s'havia escapat de la seva captor aquest mateix dia aprofitant un descuit quan era conduïda, previsiblement a un local, refugiant-se en un locutori des d'on va demanar ajuda.

La víctima va ser inicialment atesa per la Policia Local que en tenir indicis que aquesta pogués ser víctima de TRACTA D'ÉSSERS HUMANS PER A EXPLOTACIÓ SEXUAL la va posar a la disposició de la Prefectura Superior de Policia on la Policia Nacional es va fer càrrec immediatament de les recerques.


Visitant a unes amigues

La jove víctima havia arribat com a turista a Palma de Mallorca uns dies abans pervisitar a unes amigues que es trobaven aquí, les amigues es van anar però ella va decidir quedar-se uns dies més. Quan estava buscant allotjament un desconegut que escoltava la conversa que mantenia la turista amb les seves amigues li va oferir el seu pis on quedar-se a canvi de 10 euros la nit, acceptant aquesta la proposta.

En els primers dies l'home que doblegava l'edat de la jove va començar a insinuar-se sexualment pel que aquesta va decidir anar-se. En comunicar-li-ho aquest la va tirar al sòl, copejant-la, alhora que li deia que a partir d'aquest moment anava a treballar per a ell exercint la prostitució en iots. A partir d'aquest instant va estar a tot moment sotmesa a control, sense poder abandonar el pis en el qual es trobava.

La víctima, la qual es trobava en un alt grau d'alteració, va ser traslladada a un centre hospitalari d'urgències on se li van realitzar les corresponents assistències sanitàries. Seguides les recerques, dutes a terme per la Ucrif, la víctima desconeixia l'adreça exacta del lloc on hi havia estat retinguda.

El passat 1 de setembre es va procedir a la localització de l'habitatge i a la detenció del presumpte autor dels fets, ciutadà búlgar de gran envergadura i directament relacionat amb el submon de la prostitució, sent acusat de delicte de detenció il·legal, coacció a la prostitució i lesions, sent posteriorment lloc a la disposició del Jutjat de Guàrdia de Palma.