Illes Balears podrà optar a 78 milions de € en ajudes per tota Espanya a través de les convocatòries d'Illes i Ciutats Intel·ligents del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme

Palmer i Noguera, presentant la jornada

09/09/2015

La delegada del Govern i el director general de Red.es s'han reunit a Palma de Mallorca amb representants dels consells insulars, ajuntaments i l'Administració Pública


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, i el director general de Red.es, Daniel Noguera, s'han reunit aquest matí amb representants dels consells insulars, ajuntaments de l'Arxipèlag i l'Administració Pública amb l'objectiu de donar a conèixer les característiques i beneficis dels programes d'ajudes d'Illes i Ciutats Intel·ligents de l'Agenda Digital per a Espanya, així com respondre a tots els dubtes sobre les mateixes.

Aquestes convocatòries estan dotades d'un pressupost de 78 milions d'euros, cofinançats pel Fondo Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Les gestiona el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través de l'entitat pública empresarial Red.es.


Illes Intel·ligents

La I Convocatòria d'Illes Intel·ligents compta amb un pressupost de 30 milions d'euros, als quals poden optar totes les administracions locals que gestionin serveis públics en la totalitat del territori de qualsevol illa de Balears o Canàries.

Es tracta de finançar iniciatives que integrin l'estratègia d'illa intel·ligent, contribueixin a la millora dels serveis públics del territori i estiguin orientades a mitigar els efectes negatius de la insularitat, a través de l'ocupació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). El pressupost màxim per iniciativa és de 10 milions d'euros i el finançament serà cobert al 100%. El termini d'inscripcions conclou el proper 1 d'octubre.


Ciutats Intel·ligents

La II Convocatòria de Ciutats Intel·ligents té un pressupost de 48 milions d'euros i, a diferència de la primera, podran beneficiar-se d'ella entitats locals de més de 20.000 habitants de tota Espanya (ajuntaments, mancomunitats, consells, cabildos i diputacions), així com les comunitats autònomes uniprovincials.

L'entitat pública Red.es finançarà un màxim del 80% de les actuacions previstes pels diferents projectes beneficiaris, que no podran superar els 8 milions d'euros de pressupost. El termini d'inscripcions conclou el 30 d'octubre.

Les iniciatives presentades han d'impulsar la indústria i implicar estalvis quantificables i per períodes, o millores d'eficiència en els serveis públics. A més, poden aportar noves solucions d'accessibilitat i constituir projectes de caràcter innovador, que formin part de les competències de les entitats locals. Es valorarà que siguin susceptibles d'exportar-se, de fomentar la interoperabilitat entre les administracions, de tenir potencial de reutilització o replicació per a altres entitats o de crear espais tecnològics amb entorns TIC interoperables, entre uns altres.


Agenda Digital per a Espanya

Els programes d'Illes i Ciutats Intel·ligents formen part del Pla Nacional de Ciutats Intel·ligents de l'Agenda Digital per a Espanya, que està dotat amb un pressupost de 188 milions d'euros.

El Pla suposa una reforma substancial de les polítiques d'estímul i ajuda al desplegament de ciutats intel·ligents mantinguda fins al moment i opera en quatre àmbits d'actuació: governança, ajudes a les entitats locals i la indústria, internacionalització i desenvolupament de normatives tècniques i jurídiques.


Convocatòria Illes Intel·ligents de l'Agenda Digital per a Espanya:

http://boe.es/diario_boe/txt.php?id=boe-a-2015-8704
http://perfilcontratante.red.es/perfilcontratante/busqueda/detallelicitacionesdefault.action?idlicitacion=2931&visualizar=0


Convocatòria Ciutats Intel·ligents de l'Agenda Digital per a Espanya:

http://boe.es/diario_boe/txt.php?id=boe-a-2015-8703
http://perfilcontratante.red.es/perfilcontratante/busqueda/detallelicitacionesdefault.action?idlicitacion=2932&visualizar=0