La Guàrdia Civil deté a 25 persones que componien una xarxa de distribució de drogues a les localitats de Petra, Felanitx i Portocolom

Un agent es porta a un dels detinguts

10/09/2015

10 registres en domicilis on es van confiscar 800 grams de cocaïna, 1,8 kg d'haixix, 500 grams de marihuana, 6.000 € en efectiu i 4 vehicles a més de joies i efectes robats / S'han desmantellat 10 punts de venda droga molt actius en les localitats citades


La Guàrdia Civil en el marc de la 'Operació IACOBUS' ha desarticulat una organització dedicada a la venda de drogues. Després de mesos de recerca els agents han explotat l'operació amb 10 registres simultanis de domicilis situats en les localitats de Petra (1), Felanitx (5) i Portocolom (4), i detingut a 25 persones (18 marroquines, 5 espanyols 1 italià i 1 búlgar), per ser presumptes autors de conformar una organització criminal dedicada a la distribució de droga, al ‘menudeo’.

En cadascun dels domicilis registrats els guàrdies civils es van confiscar de diferents quantitats de droga, en total van ser 800 grams de cocaïna, 1,8 quilos d'haixix i 500 grams de marihuana. Així mateix es va intervenir la quantitat de 6.000 euros en metàl·lic, 4 vehicles que eren utilitzats per detinguts per distribuir la droga pels habitatges, joies i efectes sostrets, en una dels habitatges es va trobar una pistola simulada, que està sent analitzada per si hagués estat utilitzada en algun fet delictiu.

Si bé la quantitat de droga confiscada encara que significativa, no ha estat molt elevada per a la quantitat de registres realitzats, la importància de l'explotació de l'operació resideix en el tancament de 10 punts de venda molt actius d'aquestes substàncies amb la detenció de tots els ‘capitosts’ de l'organització i gran part dels altres membres que la componien.

L'operació continua oberta i no es descarten més detencions d'implicats en aquesta activa banda, una vegada siguin analitzades totes proves i documentació recollides en els registres practicats.

En el desenvolupament de la fase d'explotació, han intervingut 120 guàrdies civils de diferents unitats de Mallorca, dirigits per personal de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Manacor, que han estat els que han portat el gruix de la recerca.

Existeixen imatges de video de l'operació punxant aquí.