Imputades 57 persones pertanyents a una organització dedicada a la distribució de productes falsificats en una operació conjunta de la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària

Part del material confiscat

11/09/2015

En la 'Operació BONSAI' s'han intervingut 14.738 articles falsificats valorats en més 2,6 milions euros i a més s'han confiscat 19.721 objectes perillós per al consum / L'organització distribuïa els productes falsificats a Mallorca i Eivissa en canals de venda ambulant irregular


La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària, en el marc de la 'Operació BONSAI', han procedit a la imputació de 57 persones per pertànyer a una organització dedicada a la distribució de productes falsificats en Illes Balears, destinat per a la seva venda als canals de venda ambulant irregular. Als implicats se'ls imputa la presumpta comissió de delictes contra la propietat industrial

En l'operació s'han intervingut 14.738 articles falsificats valorats en més 2,6 milions euros. A més s'han aprehendido 19.721 objectes perillosos per al consum entre els quals destaquen 1.279 capdavanters làser de gran potència, susceptibles de ser emprats per crear interferències en la navegació aèria.

Els articles han estat intervinguts en locals i magatzems regentats per ciutadans d'origen xinès, pakistanès i senegalès. Entre els articles intervinguts es troben peces de joieria de marca, complements esportius de marques, samarretes, gorres, ulleres de sol i material d'electrònica i telefonia mòbil.


Registres

A Palma de Mallorca s'ha procedit al registre de cinc comerços i dos magatzems; a Alcúdia s'han registrat sis locals situats en el Port; en Magalluf (Calvià) un local comercial i un altre a Sant Antoni de Portmany (Eivissa).

El desenvolupament de l'operació s'emmarca dins del pla permanent d'actuació que la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària mantenen actiu per combatre els tràfics il·lícits, així com protegir al comerç i defensar al consumidor.

L'operació ha estat duta a terme per la Guàrdia Civil i per la dependència Regional de Duanes de l'Agència Tributària a Balears. Durant la fase d'explotació han participat Inspectors de Consum i Treball del Govern balear així com les policies locals de Calvià i Sant Antoni de Portmany.