La Policia Nacional deté a l'autor d'una agressió sexual comesa a Palma mentre gaudia d'un permís carcerari

14/09/2015

L'individu va escapar envestint amb el seu vehicle a dos policies nacionals i dos turistes / El pres escapolit va cometre la violació en un dels permisos carceraris dels quals va arribar a gaudir


La Policia Nacional ha procedit a la detenció d'un home de 20 anys per delictes d'agressió sexual, trencament de condemna, delicte contra la seguretat vial, lesions i danys. La recerca es va iniciar fa 5 mesos quan una menor d'edat d'origen romanès, denuncio que havia estat mata d'una agressió sexual per part d'un individu a la platja.

A partir d'aquest moment la Policia Nacional va començar les perquisicions que van donar com a fruit la identificació del presumpte autor, el qual, es trobava escapolit del centre penitenciari de Palma.

Durant la recerca es va determinar que el delinqüent podria estar ocult en un domicili de la localitat de Sineu. El subjecte va poder escapar de la detenció en tractar d'atropellar amb el seu vehicle als agents que van anar a donar-li l'alt. A més es va donar la circumstància que una parella que circulava amb moto en aquest moment, va haver de ser traslladada a l'hospital d'Inca per ser atesa per les lesions produïdes per l'atropellament.

En una altra ocasió durant una vigilàncies que realitzaven els investigadors, van tornar a localitzar-ho i de nou es va escapar aquesta vegada amb la col·laboració dels seus pares que van resultar detinguts per agredir als policies i a dos guàrdies civils que tractaven d'ajudar a la detenció.

Finalment i avançades les gestions per localitzar-ho de nou, tenint indicis racionals i suficients per creure que el detingut es trobava residint en un altre dels domicilis familiars, es va disposar una entrada autoritzada pel jutjat competent de la recerca.

D'aquesta manera, un operatiu compost per efectius del Servei d'Atenció a la Família i diverses dotacions de reforç, va entrar el dia 8 en l'immoble on es trobava ocult el perillós pres escapolit. En rebentar la porta del domicili el delinqüent va tractar de fugir de nou a través d'una finestra que tenia preparada per al cas que es donés aquesta situació. No obstant això, el dispositiu dels agents va permetre capturar-ho quan tractava de fugir en roba interior i descalç.

El delinqüent tenia a més nombrosos antecedents per delictes de naturalesa greu, tals com a tinença il·lícita d'armes, robatori amb violència i intimidació i alguns més.