La Guàrdia Civil desmantella quatre grups i deté a 26 persones dedicats a la venda de drogues a Mallorca

Dos guàrdia civils en plena operació

21/09/2015

En la 'Operació Constant' s'han confiscat 9’5 quilos de cocaïna, 200 grams d'haixix, 60 grams d'heroïna, 300 grams d'anfetamina, 65.000 €, així com útils i substàncies per a la manipulació dels estupefaents / 21 registres realitzats en domicilis de Cala Millor, Son Servera, Marratxí, Palma, Llucmajor, Crevillent (Alacant) i Madrid


La Guàrdia Civil en Illes Balears, dins del seu esforç per eradicar els delictes relacionats amb el tràfic de drogues especialment en la Part Forana, ha realitzat diverses operacions en les quals s'han desmantellat nombrosos punts de venda en diverses localitats. Dins d'aquesta dinàmica s'emmarca la 'Operació Constante' que ha vingut desenvolupant-se durant aquests últims mesos en les localitats de Cala Millor, Son Servera, Marratxí, Palma, Llucmajor, Crevillent (Alacant) i Madrid.

A la fi de el 2104 es va iniciar una recerca sobre diversos punts de venda de drogues en Cala Millor. Durant el transcurs de la mateixa es va comprovar que els proveïdors d'aquests punts s'encuentraban establerts a Palma, procedint-se ja en el mes de gener a la detenció d'un correu amb 100 grams de cocaïna que portava ocults en els genitals.

A mesura que avançava la recerca, apareixien relacionades diferents organitzacions en les localitats de Cala Millor i Palma, descobrint-se tot l'entramat pel qual es proveïen unes a unes altres. Ja en el mes de març es va confiscar un paquet amb 6’275 quilograms. En el mes de juliol es va confiscar un enviament amb 400 grams de cocaïna.

Després de la finalització de l'operació s'han desarticulat 4 grups organitzats, el primer d'ells dedicat a la venda al 'menudeo' en la localitat de Cala Millor que era proveït per un segon dels grups situat en la mateixa localitat i amb enllaç a Madrid. El tercer dels grups desarticulats també en Cala Millor, estava relacionat amb Madrid i Holanda des d'on li arribava part de la droga.

L'últim dels grups que proveïa als de Cala Millor tenia relació directa amb Colòmbia des d'on es proveïa a través de diversos canals amb enllaç a Alacant.


Material confiscat

Una vegada finalitzada l'operació s'ha detingut a un total de 26 persones dels quals 16 han ingressat a la presó i s'han efectuat un total de 21 registres domiciliaris. S'han confiscat 9'5 quilos de cocaïna, 200 grams d'haixix, 60 grams d'heroïna, 300 grams d'anfetamina i metanfetamina, substància de tall i 200 pots aproximadament d'anabolizantes, hormones de creixement, etc.

Igualment s'ha confiscat divers material entre el qual es troba 1 premsa, 2 anagrames (un del dòlar i un altre d'una coneguda marca), útils per treballar la substància, 6 balances de precisió, 65.000 euros en efectiu, 9 turismes d'alta gamma, 1 motocicleta, 2 escopetes, 40 mòbils, ordinadors, tablets, etc.
 

Lluita constant contra el narcotràfic

La Guàrdia Civil en Illes Balears centra molts dels seus esforços en la lluita contra el tràfic de drogues, fet que queda reflectit en els resultats dels serveis que s'han dut a terme en els últims mesos d'aquest 2015, entre ells cal destacar els següents:

  • Al març es va desenvolupar la 'Operació DELIRIUM' en la qual es va desmantellar un laboratori artesanal de preparació de cànnabis en la localitat de Sant Josep, a la illa d'Eivissa, en el qual es van confiscar 4 quilos de marihuana i 2 quilos de metanfetamina.
  • Aquest mateix mes es va explotar la 'Operació FORANA' en la qual es va detenir a 18 persones, es van realitzar 20 registres domiciliaris, es van desmantellar 4 organitzacions de distribució de droga en diverses localitats de Mallorca, confiscant-se 8 quilos de cocaïna, 500 plantes de marihuana, 1 quilo d'haixix, 20 quilos de substància de tall i 110.000 € en efectiu.
  • En abril es va dur a terme la 'Operació MACETITAS' en la qual es va intervenir 1500 plantes de marihuana, 32 quilos de cogollos secs i 265 grams de cocaïna que es va desenvolupar en la localitat de Muro, on en el mes de juny en una altra operació es van confiscar 500 plantes de marihuana.
  • En maig en la 'Operació FUFAST' es van realitzar 11 registres en domicilis, es van detenir a 14 persones i es van desactivar 6 punts de venda de droga en la Part Forana.
  • Al juny  va tenir lloc l'explotació de la 'Operació INDOOR MIX' en la qual es van confiscar 1870 plantes de marihuana que es distribuïen a través d'un grow shop a diferents localitats de la Mallorca.
  • En juliol es van desmantellar 2 grans plantacions de marihuana en el terme municipal de Marratxí.
  • Ja aquest setembre en la 'Operació IACOBUS' es van realitzar 10 registres domiciliaris on es van trobar 800 grams de cocaïna, 1’8 quilos d'haixix, 500 grams de marihuana i es van detenir a 25 persones, desarticulant 10 punts molt actius de venda de drogues en les localitats de Petra, Felanitx i Portocolom.