Palmer assisteix a la presentació de l'Oficina Europea d'Hidroavions a la Cambra de Comerç

Palmer, durant la presentació de l'oficina

23/09/2015

La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha assistit aquest matí a la presentació de l'Oficina Europea d'Hidroavions del Mediterrani que s'ha dut a terme a la seu de la Cambra de Comerç de Mallorca.

L'Oficina Europea d'Hidroavions del Mediterrani és un projecte denominat ATTEC (Amphibious Test, Training and Evaluation Centri) i està pensada en l'organització i canalització dels serveis d'hidroaviación en el Mediterrani, comú als diferents països de la Comunitat Europea. Els seus objectius estan a aglutinar serveis comuns i potenciar l'estandardització dels hidroavions en serveis de comunicació i transport.

Durant l'estudi d'aquest projecte s'ha comprovat que el Mediterrani no té procediments i entrenaments conjunts, basant-se principalment en els sistemes contraincendios dels diferents països. Pel que els països que tenen el mateix model d'hidroavió contraincendios (Canadair) han de tenir un istema de recolzar-se mútuament.

Amb l'ATTEC es pretén que els serveis establerts actualment pels diferents països en els mitjans d'hidroavions contraincendios, que és el 95% de la utilització d'aquests aparells, pugui tenir un rendiment major, sota una coordinació conjunta i que es pugui tenir una intercomunicació més directa entre les ajudes que els diferents països puguin necessitar en cas d'incendi.