La Guàrdia Civil desarticula una organització dedicada a la distribució de droga a la zona d'Alcúdia i Can Picafort

24/09/2015

Cinc detinguts que distribuïen la droga a altres persones que al seu torn la venien al 'sovintejo' / S'ha confiscat 1’5 quilos de cocaïna i 58.000 €


La Guàrdia Civil en el marc de la lluita contra el tràfic de drogues amb la finalitat d'eradicar els delictes relacionats amb la mateixa i els punts de venda en la Part Forana, ha dut a terme la 'Operació AIDI I', en la qual s'ha procedit a la detenció de 5 persones de nacionalitat magrebina com a presumptes autors de tràfic de drogues, blanqueig de capitals i organització criminal.

L'operació es va iniciar a principis d'estiu en detectar-se pels agents un augment del consum de cocaïna de gran puresa en diverses zones d'oci de les zones de Can Picafort i Alcúdia. A mesura que avançava la recerca van descobrir que els ara detinguts distribuïen la droga a altres persones que al seu torn la venien a la menuda.

Durant la vigilància a la qual va ser sotmès el grup es va observar que una de les seves màximes era mancar de tot allò que pogués semblar ostentós amb la finalitat de passar desapercebuts, si bé es va detectar que l'esdevenir de compradors era continu.

En les últimes dates i a causa de la pressió a la qual s'està sotmetent als diferents clans de la droga en la Part Forana, van fer que aquest grup es tornés més receloso i fins i tot tinguessin la intenció d'abandonar l'illa aquesta mateixa setmana. Per això es va decidir explotar l'operació i la matinada del passat 23 els agents van irrompre simultàniament en dos domicilis situats al mateix edifici en els quals s'allotjaven els integrants del grup.

Com a resultat de la citada operació, s'ha confiscat 1,5 kg. de cocaïna i 1,3 kg. de substància de cort a més diferents objectes per a la manipulació de la droga, tals com a balances de precisió, premses per empaquetar la droga, picadoras per a la barreja de les diferents classes de substàncies i 58.000 euros en metàl·lic en bitllets petits. En l'operació han participat agents de la Guàrdia Civil de Pollença i Santa Margalida.

Aquesta operació és la continuïtat de les nombroses que s'estan duent a terme per la Guàrdia Civil en la Part Forana en les quals s'han detingut a més de 80 persones, s'han realitzat més de 62 registres domiciliaris, s'han confiscat més de 20 quilos de cocaïna, 40 quilos de marihuana i unes 5.000 plantes de marihuana aproximadament.