Palmer: “Lluitem per una societat lliure de violència de gènere i les víctimes han de saber que compten amb el nostre suport”

Palmer, amb els comandaments i agents de la Guàrdia Civil després de la jornada

30/09/2015

La delegada del Govern ha clausurat la jornada de formació dedicada a l'Equip de la Dona i el Menor de la Guàrdia Civil celebrada a Es Fortí de Palma


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha clausurat avui la jornada de formació de l'EMUME (Equip de la Dona i el Menor) de la Guàrdia Civil, que ha tingut lloc en les instal·lacions del Club Militar És Fortí de Palma. Palmer ha agraït a l'EMUME la possibilitat de prendre part en aquesta jornada, un equip especialitzat que té “la difícil tasca de combatre una de les principals xacres de la nostra societat, com és la violència de gènere, i la no menys complicada labor de protegir als menors davant qualsevol tipus d'agressió que puguin sofrir”.

En la seva intervenció, la delegada ha assenyalat que Balears, com la resta d'Espanya, “no som aliens a aquest tipus de violència”. En 2015 es comptabilitza un cas de mort d'una dona presumptament a les mans de ex parella, “però no podem oblidar que, en aquests moments, són més de 500 les dones de les Illes que necessiten i compten amb algun tipus de protecció per defensar-se dels seus marits o companys sentimentals”, ha afegit.

Palmer també ha recordat a les altres víctimes d'aquesta xacra social, “els fills, menors que es veuen orfes sense saber per què i que, quan tenen la sort de no ser agredits, les seves vides també canvien radicalment”.

Davant aquesta situació ha assegurat que l'Executiu central “és conscient de tot aquest sofriment i dedica projectes i campanyes de conscienciació contínues per aconseguir una societat lliure de violència de gènere. L'última està dirigida especialment als joves i adolescents, “perquè detectin els primers senyals del maltractament i expliquin el que els està passant”.

La delegada ha assegurat que “lluitem per una societat lliure de violència de gènere i les víctimes han de saber que compten amb el nostre suport per sortir de la situació que estan vivint i començar una nova vida allunyada del maltractament”.


Incansable cerca de Malén Ortiz

Per finalitzar la seva intervenció ha reconegut a l'EMUME “el seu incansable treball en la cerca de Malén Ortiz, desapareguda fa gairebé dos anys i que segueix sent una prioritat per a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i per a la Delegació del Govern que represento. La seva recerca és incansable, inherent al desànim, i espero i confio que pugui aviat donar els resultats que tots esperem”.

Palmer ha lloat el treball d'aquest grup especial de la Guàrdia Civil “en la lluita per la defensa de les dones i dels menors” i els ha animat “a seguir per aquesta senda tan complicada per aconseguir, d'una vegada per sempre, bandejar el maltractament domèstic de la nostra societat”.