Estrangeria inicia l'expedient de devolució dels 3 estrangers il·legals localitzats ahir per la Guàrdia Civil a Formentera

09/11/2015

Els tres detinguts, d'origen algerià, van entrar de forma irregular a Espanya a bord d'una embarcació de 4 metres d'eslora / A última hora d'ahir van ser lliurats a la Policia Nacional, que els està documentant abans de passar a disposició judicial


Els 3 ciutadans estrangers que van entrar ahir de forma il·legal a Espanya en ser localitzats en És Va calar de Formentera seran posats a disposició judicial en les properes hores una vegada que el Cos Nacional de Policia finalitzi la pertinent documentació (identificació) i que es dictin els decrets de devolució per la Delegació del Govern.

Els ciutadans, d'origen algerià, rescatats per la Guàrdia Civil van passar a última hora d'ahir a la disposició de la Brigada d'Estrangeria de la Policia Nacional d'Eivissa a fi d'incoar l'expedient de devolució. Un dels detinguts ja va ser interceptat en 2007 en una pastera que va arribar a Illes Balears per infringir la Llei d'Estrangeria, sent retornat al seu país d'origen.

La Guàrdia Civil va albirar ahir a primera hora una embarcació de 4 metres d'eslora encallada a la platja d'És Va calar, a Formentera. Immediatament es van mobilitzar les patrulles del Lloc de la pitiusa menor, Servei Marítim, UHEL, Servei Informació i Policia Judicial de Sant Antoni. A l'interior de l'embarcació es van localitzar armilles, garrafes de combustible i menjar.

Els tres ocupants van ser interceptats poc després quan tractaven de viatjar indocumentats de Formentera a Eivissa. Després de rebre assistència sanitària en Ca Misses, la Guàrdia Civil els va posar a la disposició de la Policia Nacional. Una vegada s'obtingui l'autorització judicial seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) disponible en la Península.