La Guàrdia Civil envia a Eivissa reforços de Seguretat Ciutadana per combatre els robatoris amb força en cases aïllades

30/11/2015

Delegació del Govern convoca així mateix als ajuntaments eivissencs a una reunió amb l'Equip Roca dijous que ve / Es tracta de les mesures acordades per la delegada, Teresa Palmer, la setmana passada en la reunió amb els batles afectats


El pla específic de la Guàrdia Civil destinat a combatre els robatoris ocorreguts en les últimes setmanes en diferents zones rurals dels municipis eivissencs de Sant Antoni, Sant Joan i Santa Eulària s'engegarà a partir de demà dimarts.

Dijous passat 26 de novembre la delegada del Govern, Teresa Palmer, va visitar algunes dels nuclis més afectades pels robatoris en domicilis, i posteriorment es va reunir amb els batles dels municipis, als quals va avançar la imminent arribada de reforços i augment de la presència de la Benemérita per reduir els robatoris en cases aïllades que han generat alarma social durant els últims mesos.

Per combatre'ls el pla específic de la Guàrdia Civil contempla d'una banda l'increment dels nivells de protecció de les zones afectades i per un altre el descens dels nivells de vulnerabilitat del ciutadà (a través de les accions divulgatives de l'Equip Roca).

Així, des de matí es produirà un desplegament d'un mòdul d'intervenció de la USECIC (Unitat de Seguretat Ciutadana de Comandància) com a complement al dispositiu de seguretat i protecció que és establert per les diferents unitats establertes a Eivissa, en l'àmbit de la protecció i prevenció de la seguretat ciutadana. Tot això amb la finalitat de restablir els nivells adequat de seguretat i rendibilitzar la presència policial a les zones afectades.

La presència de la USECIC a Eivissa no és un fet nou, ja que s'ha vingut manifestant en diferents períodes de la passada època estival. De fet, el passat octubre va aconseguir la detenció de 10 persones, presumptes traficants de droga i la formulació de més de 363 denúncies per tinença i consum de drogues.
 

Consolidació Unitat ROCA

Així mateix, també hi haurà un desplegament de responsables i efectius de l'Equip ROCA de la Guàrdia Civil d'Illes Balears, a les finalitats de, com ja s'havia anunciat, consolidar l'establiment d'una Unitat ROCA en l'àmbit de les illes d'Eivissa i Formentera.

Aquesta segona línia d'actuació es materialitzarà en la seva primera fase de desenvolupament amb la concreció d'un calendari d'activitats divulgatives de l'Equip ROCA, que serà fixat en trobada amb els ajuntaments interessats que se celebrarà dijous que ve, 3 de desembre, a la seu de l'Adreça Insular, amb la presència de comandaments de la Guàrdia Civil i responsables de l'Equip ROCA.