La Guàrdia Civil ofereix als ajuntaments d'Eivissa la seva total disponibilitat per realitzar les activitats divulgatives de l'Equip Roca especialitzat en els robatoris amb força

03/12/2015

Els consistoris proposaran a la Benemérita el calendari i els destinataris de les reunions, en funció de les seves necessitats / Es tracta de la una de les mesures acordades per la delegada del Govern en la reunió del passat 26 de novembre amb els alcaldes afectats per l'increment de robatoris en zones rurals


El director insular de l'Administració General de l'Estat (AGE), Roger Salas, el tinent coronel de la Guàrdia Civil en Illes Balears, Antonio Orantos, el comandant cap a Eivissa, Antonio del Fresno, i diversos comandaments de la unitat dedicada als Robatoris en el Camp (ROCA) s'han reunit aquest migdia en l'Adreça Insular de l'AGE a Vila amb representants dels cinc consistoris eivissencs i del Consell per donar-los a conèixer les mesures adoptades davant l'increment de robatoris en zones rurals i establir el calendari de xerrades que el Grup ROCA realitzarà davant grups d'afectats.

Els cinc consistoris d'Eivissa proposaran en les properes setmanes el calendari de les reunions així com les organitzacions o associacions als quals volen que vagin dirigides les xerrades (veïns, gent gran, hotelers, agroturismos, habitatges de lloguer, finques rurals…), en funció dels seus propis interessos i necessitats. El Grup ROCA els ha mostrat la seva total disponibilitat per iniciar aquestes activitats.

La reunió d'avui s'emmarca dins dels acords adoptats el passat 26 de novembre per la delegada del Govern, Teresa Palmer, i els alcaldes dels principals municipis afectats pels robatoris en domicilis.


Reforços anunciats

Palmer va avançar la setmana passada la imminent arribada de reforços i augment de la presència de la Benemérita per reduir els robatoris en cases aïllades que han generat alarma social durant els últims mesos. Per combatre'ls el pla específic de la Guàrdia Civil contempla d'una banda l'increment dels nivells de protecció de les zones afectades i per un altre el descens dels nivells de vulnerabilitat del ciutadà (a través de les accions divulgatives de l'Equip Roca).

Així, des d'inicis d'aquesta setmana s'ha desplegat un mòdul d'intervenció de la USECIC (Unitat de Seguretat Ciutadana de Comandància) com a complement al dispositiu de seguretat i protecció que és establert per les diferents unitats situades a Eivissa. Tot això amb la finalitat de restablir els nivells adequats de seguretat i de rendibilitzar la presència policial a les zones afectades.

Així mateix, també s'ha desplegat responsables i efectius de l'Equip ROCA de la Guàrdia Civil d'Illes Balears, a les finalitats de, com ja s'havia anunciat, consolidar l'establiment d'una Unitat ROCA en l'àmbit de les illes d'Eivissa i Formentera.

La Guàrdia Civil envia a Eivissa reforços de Seguretat Ciutadana per combatre els robatoris amb força en cases aïllades

Palmer: “La Guardia Civil ha reforzado sus unidades y aumentado su presencia para combatir los robos con fuerza en casas aisladas de Eivissa”