La Policia Nacional procedeix a la detenció de 15 persones a Palma per falsificar documents i defraudar al Govern espanyol

23/12/2015

Amb la col·laboració de l'Oficina Única d'Estangeria / El capitost és un assessor d'origen xinès que expedia contractes de treball d'empleades de la llar quan realment exercien la prostitució


La Policia Nacional amb la col·laboració de l'Oficina Única d'Estangeria ha procedit a la desarticulació d'un grup criminal dedicat a la comissió de delictes de falsedats documentals i afavoriment de la immigració il·legal i a la detenció d'un total de 15 persones així com la posada en crida i cerca d'altres 11 persones.

La xarxa o grup criminal perfectament organitzat i emmascarat després d'una assessoria policialment molt coneguda, situada al carrer Joan Bauzá, tramitava, entre uns altres, expedients administratius per a diversos organismes oficials Delegació d'Estrangeria en Illes Balears, Tresoreria General de la Seguretat Social i Delegació d'Hisenda.

La persona de confiança de l'assessoria, d'origen xinès i molt coneguda entre els seus compatriotes, realitzava tota classe de formalitats documentals presumptament en frau de Llei per a la legitimació de l'estada i residència en territori nacional de persones de la seva mateixa nacionalitat. El detingut aprofitava el seu lloc de treball de connivència amb persones que prèviament havia reclutat per a la participació en els fets delictius previ pagament de quantitats que oscil·laven entre 2.000€ i 2.500€.

La recerca es va iniciar a la fi de setembre en detectar-se un increment d'empleades de llar d'origen xinès i que realment 'treballaven' com a prostitutes.

Una vegada analitzada la documentació presentada per part de persones d'origen xinès en l'oficina única d'Estrangeria, sol·licitant autorització de residència i treball, es va poder detectar per part de funcionaris adscrits a aquest Grup de recerca irregularitats que van ser contrastades amb diversos organismes públics així com amb les bases de dades policials, trobant-se contradiccions que induïen a pensar que aquestes sol·licituds s'estaven cursant en frau de Llei.

Després de les recerques oportunes es va procedir a la detenció de 15 persones gairebé totes elles d'origen xinès, per diversos delictes de pertinença a grup criminal, delicte de falsedat documental i afavoriment de la immigració il·legal.

A més al no poder localitzar la resta de persones que van cometre un delicte, les mateixes han estat posades en crida i cerca per a la seva futura detenció.