La Guàrdia Civil de Menorca desarticula un grup organitzat de presumptes estafadors a la localitat d'Es Castell

31/12/2015

La Guàrdia Civil va posar a disposició judicial quatre persones per dur a terme suposades estafes a través d'una empresa de serveis a l'hora de llogar habitatges distribuïts per diferents nuclis de població de Menorca, enganyant, suposadament, als legítims propietaris dels immobles.

La trama consistia en la captació de clients per al lloguer d'immobles, que ben eren gestionats per una immobiliària amb seu en la localitat de Maó o directament pels seus propietaris. Una vegada que els presumptes estafadores arribaven a un acord amb els inquilins, simulaven un contracte cobrant tant les mensualitats com les fiances sense que l'agència o els propietaris tinguessin cap coneixement d'això, arribant fins i tot a simular la venda d'un immoble en la localitat d'Es Castell.

Els presumptes estafadores també simulaven contractes de pòlisses d'assegurança de llar i de vehicle, cobrant les anualitats sense arribar mai a formalitzar els contractes, arribant en alguna ocasió a canviar números de compte corrent per cobrar per si les indemnitzacions.

Amb aquesta operació, que es va iniciar el setembre passat la Guàrdia Civil, desarticula un grup organitzat de presumptes estafadores i aconsegueix esclarir un total de catorze delictes d'estafa, en les quals van resultar perjudicades onze persones, ascendint el total de l'estafat a uns 31.555 euros.

Les recerca continua oberta i no es descarta que existeixin més afectats pels mateixos fets.