La Guàrdia Civil deté a 5 persones com a presumptes autors de 24 robatoris amb força en bars i habitatges d'Alcúdia i Port d'Alcúdia

Alguns dels articles recuperats després de les detencions

12/01/2016

La 'Operació Mermelada' continua oberta i no es descarten noves detencions


La Guàrdia Civil ha precedit a la detenció de cinc individus els passats 7, 8 i 9 de gener en el marc de la 'Operació Melmelada' duta a terme per la Policia Judicial de Pollença, com a presumptes autors d'un total de 24 suposats delictes de robatori amb força comesos en bars, restaurants, cafeteries i habitatges situats a Alcúdia i Port d'Alcúdia.

A la fi del passat mes de novembre de 2015, l'equip de Policia Judicial de Pollença va detectar un augment d'aquesta classe d'il·lícits, donant inici a una recerca que es va etiquetar amb el nom policial de 'Operació Mermelada'.

En el marc de les perquisicions d'actuació es va poder concretar que el modus operandi dels presumptes autors, que consistia a comprovar que no hi havia ningú a l'interior dels comerços i habitatges als quals pretenien accedir, després de la qual cosa violentaban els accessos d'entrada, causant danys importants en els mateixos i en els quals actuant de forma ràpida i eficaç, sostreien diferents tipus d'objectes. L'actuació dels assaltants es completava actuant emmascarats, per evitar ser identificats per les càmeres de vigilància.

Després de les oportunes recerques, en la qual els membres de la Guàrdia Civil van recaptar suficients dades per a la identificació dels autors, es van iniciar les labors operatives per aconseguir la seva localització i fruit d'aquestes últimes, el passat 7 de gener a primeres hores del matí es van iniciar les privacions de llibertat de
els presumptes autors, que van concloure durant la tarda del passat dissabte. Durant els dies que va durar la fase d'explotació de l'operació policial, es van ser realitzant els corresponents registres domiciliaris.

A últimes hores de la tarda del mateix dissabte dia 9, es va donar per finalitzada la fase inicial d'explotació, que es va saldar amb un total de cinc detinguts, tots ells homes, de nacionalitat espanyola, amb edats compreses entre els 18 i 24 anys, i cinc registres domiciliaris tots ells situats a les zones urbanes d'Alcúdia i Port d'Alcúdia, en els quals es van recuperar gran quantitat d'efectes audiovisuals, informàtica, telefonia, material electrònic i utensilis tant de pesca com de diferents activitats i esports aquàtics.

Pel que fa als objectes sostrets assenyalar que les dades d'identificació aportats per les víctimes, van permetre la traçabilitat dels efectes i la seva posterior localització.


Actuació frenètica

cal apuntar que aquest grup de delinqüents en un interval de temps d'entre 40 i 45 dies, suposadament han perpetrat un total de 24 robatoris amb força, actuant de manera gairebé frenètica. Alguns dels robatoris van tenir lloc en dates tan assenyalades com la nit de el 24 de desembre, en la qual van perpetrar un total de 3 robatoris amb força en el Port d'Alcúdia.

Amb aquesta data la recerca de la Guàrdia Civil contínua oberta, ja que en propers dies s'espera dur a terme nova detencions.

A fi de que els perjudicats puguin recuperar la totalitat o algun dels efectes sostrets, la Guàrdia Civil té prevista l'exposició dels efectes recuperats, en l'Aquarterament del Port de Pollença, entre els dies 13 i 22 de gener en horari de 09.00 a 13.00 hores.