La delegada del Govern condemna l'última mort per violència de gènere ocorreguda aquesta matinada a Calvià

23/01/2016

La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer Tous, expressa el seu més enèrgica condemna i repulsa per la mort per violència de gènere d'una dona ocorreguda aquesta matinada en la Costa de la Calma, terme municipal de Calvià. La víctima és una dona de nacionalitat britànica, L.L. de 49 anys, i el seu presumpte agressor la seva parella, W.L. de 50 anys, que ha estat detingut i es troba en dependències de la Guàrdia Civil.

Poc després de les 3 hores d'aquesta matinada la Guàrdia Civil ha rebut un avís del 112 després de rebre una trucada en la qual l'ara detingut manifestava haver matat a la seva dona. La patrulla desplaçada fins al lloc dels fets s'ha trobat a la víctima morta i ha procedit a la detenció del seu marit. No existien antecedents ni denúncies prèvies de maltractaments. Tenen una filla major d'edat.

La Delegació del Govern insisteix en la necessitat que totes les víctimes de maltractaments, familiars o amics denunciïn als agressors, ja que és la principal mesura per lluitar contra aquesta xacra social. Espanya disposa de nombrosos recursos contra la violència de gènere, des del 016, un número de telèfon gratuït i confidencial, a l'assistència jurídica gratuïta a totes les víctimes, amb independència de la seva situació econòmica.

Es tracta de la primera mort per violència de gènere en Illes Balears en 2016. L'any passat va caldre lamentar una morta pel mateix motiu en l'Arxipèlag, succés ocorregut a Sant Jordi el passat mes de juliol, mentre que en 2014 van ser tres les víctimes de viogen a les Illes.

La Delegació del Govern guardarà un minut de silenci dilluns que ve a la seva seu central, mentre que la delegada farà el propi en la Comissaria de la Policia Nacional d'Eivissa, abans d'assistir a la presa de possessió del nou comissari de la pitiusa major.