La delegada del Govern mostra tot el seu suport a la plataforma veïnal ‘Salvem es monument de Sa Feixina’

Palmer, reunida amb els representants veïnals

11/03/2016

Palmer ha rebut als seus representants que han registrat en Delegació al·legacions dirigides al Ministeri d'Educació i Cultura per intentar paralitzar l'enderrocament del monòlit / “Els ciutadans esperen dels seus governants que resolguin els seus veritables problemes i no mesures populistes que no condueixen a gens”, assegura la delegada


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha rebut aquest matí als representants de la plataforma ciutadana ‘Salvem es monument de Sa Feixina’, els qui han registrat minuts abans en la Delegació una sèrie d'al·legacions dirigides al Ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb l'objectiu de paralitzar l'anunciat enderrocament del monòlit per part de l'Ajuntament de Palma.

Representants de la plataforma ‘Salvem es monument de Sa Feixina’, formada per 19 associacions veïnals i altres entitats, han explicat a la delegada els arguments que presenten emparant-se en les lleis estatals de Patrimoni Històric i Memòria Històrica. “Davant la nul·la capacitat de diàleg del tripartit que governa Cort, la plataforma ha decidit demanar empara al Ministeri de Cultura, pel que compten amb tot el meu suport”, ha manifestat la delegada, qui tractarà de “agilitar” els tràmits perquè el Ministeri ofereixi una resposta que “eviti l'ensulsiada”.

“El monument de Sa Feixina és part de la nostra història, una història que està aquí, que no es pot reescriure i que tampoc podem oblidar”, ha afegit Palmer. “Em crida l'atenció que el PSOE recolzi aquesta iniciativa dels seus socis de govern quan en 2010, amb una alcaldessa socialista, tots els grups polítics van acordar per consens eliminar els records franquistes del monòlit de Sa Feixina per poder respectar, sense ferir sensibilitats, un record de la nostra història”.

Finalment, la delegada ha assegurat que “mesurades com aquesta no són el que necessita la ciutadania. Els mallorquins i balears en particular, i els espanyols en general, esperen dels seus governants que resolguin els seus veritables problemes i no mesures populistes que no condueixen a res i que generen i aviven polèmiques i enfrontaments ja enterrats”.